Milano postaje Zvezdin kriptonit! Dilejni i Bentil poništili brejk u Pireju!

01.02.2022

19:46

0

Autor: 24sedam

Bolan poraz crveno-belih

Milano postaje Zvezdin kriptonit! Dilejni i Bentil poništili brejk u Pireju!
CRVENA_ZVEZDA_vs_ARMANI-_038 - Copyright MN Press

Milanska Olimpija postaje Zvezdin kriptonit. Posle šest vezanih poraza od srpskog i regionalnog prvaka u isto toliko međusobno odigranih duela, italijanski tim je došao do trećeg uzastopnog trijumfa protiv crveno-belih. Poslednji suizbranici Etorea Mesine ostvarili večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić" i time značajno umanjili Zvezdine šanse u borbi za mesto u plej-ofu elitnog takmičenja - 63:57 (7:8, 19:15, 24:21, 13:13).

Posle prošlonedeljnog brejka u Pireju, u crveno-belom delu Beograda počela je da provejava nada u hvatanje priključka za timovima koji se bore za osmo mesto na kraju ligaškog dela sezone u elitnom takmičenju. Međutim, Malkom Dilejni i Ben Bentil tokom većeg dela meča bili su nerešiva enigmaza Radonjićev tim, koji je svoju šansu, čini se, ispustio u prvoj deonici meča.

Večerašnji meč u beogradskom hramu košarke ostaće zauvek upisan u almanahe Evrolige, kao duel u kojem je odigrana najneefikasnija četvrtina u istoriji elitnog košarkaškog kontinentalnog takmičenja. Samo 15 poena kombinovano su ubacili košarkaši Milana i Zvezde, čiji će igrači i navijači i te kako žaliti zato što u tom periodu nisu napravili veću razliku.

Koš crveno-belih kao da je bio začaran na startu meča. Punih šest minuta gosti nisu mogli da probace loptu kroz obruč, iako su u većini od 12 šuteva (po šest promašaja za dva i za tri) imali potpuno otvorene pozicije. Ipak, umesto da već tada steknu dvocifreni plus, Zvezdini košarkaši su sa šest izgubljenih lopti ostali na poenima Voltersa (2+1) i početnih 3:0.

Očekivano, košgeterski post preiskusnih gostiju nije doveka mogao da traje. Bentil je povukao sa dve trojke, a kada mu se priključio i Dilejni, prednost je munjevitom brzinom prešla na stranu Olimpije, koja je nije ispustila do poslednjeg zvuka sirene.

 Delovalo je večeras da pakleni ritam, koji je sačekao crveno-bele posle prinudnog odmora zbog velikog broja zaraženih virusom korona, stiže na naplatu. Bez prepoznatljive energije u defanzivi, sa tek na momente napadački raspoloženima Kalinićem, Dobrićem i na posletku Ivanovićem, bilo je premalo da bi se poništio učinak, u nastavku meča, znatno raspucanijih gostiju, koje je ka konačnom trijumfu, trojkama na startu treće i početkom četvrte deonice, u kojoj je Olimpija imala i dvocifreni plus (55:45), pogurao Riči.

CRVENA ZVEZDA: Volters 5 (5sk), Davidovac 2 (6sk), Mitrović 5, Lazić 1, Kalinić 13 (4as), Dobrić 9, Holins 13, Ivanović 4, Marković 1, Vajt -, Kuzmić 4, Cirbes -.

OLIMPIJA MILANO: Meli 4 (8sk), Rodrigez 2 (4as), Tarzuski -, Riči 10, Biliga -, Hol 9, Dilejni 18, Denijels -, Alviti -, Hajns 8, Bentil 12 (9sk), Datome -.

EVROLIGA - rezultati

Utorak
Fenerbahče - Asvel 85:76
Crvena zvezda - Olimpija Milano 57:63
Žalgiris - Makabi Tel Aviv 78:94
Panatinaikos - Monako 20.00
Baskonija - Zenit 20.30
Barselona - Bajern 21.00

Sreda

CSKA - Anadolu Efes 18.00
Alba - Uniks 20.00
Real Madrid - Olimpijakos 20.45

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Volters, posle tajm auta Radonjića promašuje trojku, a potom Kalinić gubi loptu i zbog prigovora dobija dve uzastopne tehničke greške, zbog čega je završio meč. Rodrigez je promašio dva bacanja, Dilejni nije bio precizan sa poludistance. Zvezda u poslednji minut ulazi sa minus sedam - 63:56. Mitrović pogađa jedno od dva bacanja - 63:57. KRAJ! Olimpija je savladala Zvezdu - 63:57.

MN Press
 

38. MINUT - Meli postiže važne poene za goste iz ofanzivnog skoka - 58:51, 37. minut. Dobrić ubacuje trojku, Zvezda je na minus četiri tri minuta pre kraja. Hol vraća trojku u narednom napadu - 61:54, 38. minut.  Mitrović poentira u reketu, potom i Dilejni sa poludistance uz pomoć table. Dva minuta pre kraja Olimpija vodi 63:56.

36. MINUT - Dva napada je Zvezda prokockala na minus pet, posle čega Bentil pogađa jedno od dva bacanja - 56:49, 36. minut. Zanimljivo, ovo su prva slobodna bacanja na meču za goste. Dobrić poentira iz prodora na isteku 36. minuta - 56:51.

34. MINUT - Posle polovičnog učinka Lazića sa penala, Hajns postiže lake poene na novi dvocifreni plus gostiju - 55:45, 33. minut. Ivanović pogađa dva bacanja, a posle promašaja Melija poentira i iz prodora - 55:49, 34. minut.

MN Press
 

32. MINUT - Riči trojkom završava treći i počinje četvrti period - 53:44, 31. minut. Zvezda je bez koša dva minuta u četvrtom kvartalu, a Luka Mitrović pravi četvrtu ličnu grešku. Srećom po crveno-bele, Rodrigez promašuje dve otvorene trojke na plus devet za Olimpiju.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Holins postiže izuzetno važne (2+1) poene za Zvezdu, a potom Dilejni pravi faul u napadu. Zvezda ima napad na minus pet, ali Lazić promašuje otvorenu trojku, kao i Holins u narednom napadu. Lopta ostaje u posedu crveno-belih, Holins pogađa sa poludistance. Riči ubacuje trojku, na kraju treće deonice Olimpija vodi 50:44.

 

MN Press
 

28. MINUT - Ko zna koji put ove sezone Kalinić vraća Zvezdu u meč. Posle trojke, poentirao je uz faul, pogodio je i dodatno bacanje - 44:39, 28. minut. Na isteku napada, iz očaja, Bentil baca loptu i pogađa trojku iz kornera - 47:39 na isteku 28. minuta igre.

26. MINUT - Igra se koš za koš. Na poene pod košem Hajnsa odgovorio je Kuzmić, posle trojke Dilejnija, trojku je pogodio Kalinić - 42:36, 26. minut.

24. MINUT - Stefan Marković pogađa jedno od dva bacanja i prekida seriju gostiju 6:0, ali potom Dilejni pogađa trojku za prvo dvocifreno vođsto gostiju na meču - 35:24. Holins sa pet poena i Kalinić (dva) vraćaju Zvezdu u meč - 37:31, 24. minut.

MN Press
 

22. MINUT - Hol poentira iz prodora na startu drugog poluvremena - 28:23, 21. minut. Zvezda je bez poena dva minuta u nastavku meča, posle poena Hajnsa i Hola gosti vode 32:23, na isteku 22. minuta. Radonjić primoran da traži tajm aut.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Ekspresno su gosti kaznili propuštenu priliku Zvezde. Posle Bentila, trojku pogađa i Dilejni - 26:19, 19. minut. Posle tajm auta Radonjića, Kalinić pogađa dva bacanja - 26:21. Na kraju prvog poluvremena Olimpija vodi 26:23 posle poena Luke Mitrovića u poslednjim sekundama druge deonice.

MN Press
 

18. MINUT - Zvezda odgovara serijom 7:0, posle četiri laka i brza poena Dobrića. Mesina traži minut odmora - 20:19, 17. minut. Propustili su crveno-beli dva napada za potpuni preokret, posle čega Bentil pogađa još jednu trojku - 23:19, 18. minut.

16. MINUT - Posle izgubljene lopte Kalinića Dilejni poentira u kontri, ali je tom prilikom pao i udario glavom o parket. Ostao je plejmejker gostiju da leži na parketu, a kada se pridigao aplauzima je ispraćen sa terena - 20:12, 15. minut. Kalinić trojkom prekida seriju gostiju 7:0 - 20:15, 16. minut.

14. MINUT - Otvorila se utakmica malo poenterski, na nesreću crveno-belih više na stranu gostiju, koji posle trojke Dilejnija vode 18:12. Radonjić traži prvi tajm aut na meču.

MN Press
 

12. MINUT - Posle promašenih uvodnih napada na obe strane, Meli poentira pod košem, a potom i Riči i kontri. Milano vodi 11:8 u 12. minutu. Volters sa dva ubačena bacanja prekida mini seriju gostiju. Na isteku 12. minuta gosti vode 13:10 posle poena Ričija sa poludistance.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Bentil pogađa trojku za goste, pred završnih 60 sekundi uvodne deonice na kraju koje Zvezda vodi 8:7.

8. MINUT - Posle sedam minuta igre Bentil postiže prve poene za goste na meču. Holins pogađa prvu trojku na meču. Zvezda u poslednja dva minuta prve deonice ulazi sa plus četiri - 6:2.

MN Press
 

6. MINUT - Na isteku 6. minuta igre Zvezda vodi 3:0. Zaista nesvakidašnja utakmica u dosadašnjem toku. Gosti iz Milana šutiraju iz igre 0/11, dok crveno-beli imaju čak pet izgubljenih lopti.

4. MINUT - Veoma neefikasan početak meča. Previše je grešaka i promašaja na obe strane. Na isteku 4. minuta igre Zvezda vodi 3:0.

2. MINUT - Posle dve prodate lopte Zvezde u prva dva napada, prve poene na meču (2+1) postiže Volters - 3:0, 2. minut. Gosti su promašili tri otvorene trojke na startu duela.

Radonjić meč počinje u petorci Volters, Dobrić, Kalinić, Vajt i Kuzmić.

Crveno-bele u dvorani "Aleksandar Nikolić" bodri i Darko Miličić.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike