Reči Divca za 24sedam ulivaju nadu! Jokić će sigurno igrati za Srbiju!

19.01.2022

13:10

0

Autor: Milan Nastić

Košarkaška legenda stao je na stranu centra Denvera, napominjući da moramo da imamo više razumevanje prema Nikoli

Reči Divca za 24sedam ulivaju nadu! Jokić će sigurno igrati za Srbiju!
DIVAC pesic svetislav knjiga 1201 2022 foto kaca (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Legenda srpske košarke Vlade Divac veruje da će Nikola Jokić zaigrati za Srbiju, napominjući da ima razumevanje zbog čega centar Denvera se nije odazvao pozivu u kvalifikacijama za Olimpijske igre.   

- Očekujem i nadam se da će Jokić igrati za Srbiju. Ali ljudi moraju da razumeju da se odnos prema košarci dosta promenio od vremena kad smo mi igrali i sada. Raspored je dosta zgusnut, mnogo više utakmica se igra u toku sezone. Treba ga podržati šta god on bude odlučio, ako se bude osećao odmoran, ja sam siguran da će on biti deo reprezentacije. Ne daj bože povreda, ili umor kao što je bilo prošle sezone, i tada ga treba razumeti. Mi smo nerazumni kao nacija što se toga tiče - kazao je Divac za 24sedam.

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
 

Bivša NBA zvezda smatra da je Nikola zasluženo prošle sezone proglašen za MVP košarkaša. 

- Ništa čudno, on je svojim igrama to dokazao. Svakako to je pokazatelj da se u Srbiji i dalje igra dobra košarka, iako smo mala zemlja, da smo i dalje velesila u košarci. Nikola je pokazao u prethodnom periodu da jedan od najboljih NBA košarkaša.

Vlade Divac se osvrnuo i na Karija Pešića, i njegovu knjigu "Moja igra, moj put", apostrofirajući da su njihove karijere bile dosta povezane.

- Kari je šaljivdžija, ono što je meni drago, da smo nas dvojica uvek imali odličnu saradnju, od kadetskih i juniorskih, pa da seniroskih dana.  Sve te stanice u mojoj karijeri je obeležio upravo Kari, a vrhunac je bio kada samo osvojili zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu. Kari je jedan od retkih trenera koja je radio na sebi, usavršavao se, čak je bio kod mene u Americi, u tom periodu je bio bez angažmana. Tada su ga kontaktirali iz Saveza, ja sam mu samo rekao uzmi, ništa ne razmišljaj. To se ispostavilo kao odličan potez, i sa njim smo se vratili sa osvojenom zlatnom medaljom - zaključio je Divac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike