Glavobolje za FIBA! Izraelci ne dozvoljavaju ulazak u zemlju nevakcinisanim sportistima

30.12.2021

08:04

0

Autor: 24sedam

Turski Bešiktaš ima četvoricu nevakcinisanih košarkaša, veliki spor već započeo

Glavobolje za FIBA! Izraelci ne dozvoljavaju ulazak u zemlju nevakcinisanim sportistima
bešiktaš - Copyright MN Press

Stroga Covid-19 pravila u Izraelu razlog su za nesanicu u FIBA. Zbog četvorice nevakcinisanih igrača u turskom Bešiktašu Hapoel Holon neće moći da ugosti turski tim u Izraelu za utakmicu FIBA lige šampiona.

Izraelci su izričiti da nikome ko nije vakcinisan neće dozvoliti ulazak u zemlju, dok Turci kategorički odbijaju da dođu na utakmicu u krnjem sastavu, tvrdeći da je odigravanje meča moguće samo ako budu raspolagali sa kompletnom ekipom. Uprava Hapoela je zatražila od Ministartsva zdravlja odobrenje za izuzeće igrača turskog tima kako ne bi bili prinuđeni da domaćinstvo prebace u drugu zemlju, a rokovi ističu, jer meč je zakazan za sredu.

Propisi su pooštreni za ulazak stranih državljana od pojave novog soja korone "omikron". Bešiktaš je u odgovoru pojasnio da se neće pojaviti na utakmici ako im ne bude dozvoljeno da dođu u punom sastavu za šta je dobio i podršku organizatora Lige šampiona. 

Takmičenje u Ligi šampiona došlo je do plej-in faze, posle koje će biti odlučeno ko će se kvalifikovati za Top 16. Igraće se do dve pobede, a Holon ima prednost domćeg terena, što znači da bi se majstorica igrala pred njihovim navijačima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike