Kokoškov je zadovoljan: Identitet, borbenost i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje

20.06.2021

20:12 >> 21:43

0

Autor: Adam Štulić

Selektor košarkaša hvali posle tri pobede na Akropolis kupu

Kokoškov je zadovoljan: Identitet, borbenost i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje
Copyright MN Press

Košarkaši Srbije trijumfalno se vraćaju iz Atine. Izabranici Igora Kokoškova ostvarili su sve tri pobede na Akropolis kupu i u odličnom raspoloženju čekaju početak kvalifikacionog olimpijskog turnira u Beogradu, gde će pokušati da izbore vizu za Tokio.

Posle Portorika i Meksika, „orlovi“ su u odlučujućem meču bili bolji i od domaćina Grčke (75:64), a posle meča sa ekipom Rika Pitina, selektor Srbije Igor Kokoškov odavao je utisak zadovoljnog trenera.

– Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričala je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta – rekao je Kokoškov posle utakmice.

„Orlovi“ su pokazali zavidan nivo spremnosti, odigravši tri utakmice u samo četiri dana.

– Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou – konstatovao je Kokoškov.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike