Dobrić počeo, Jović dovršio: Pala i Grčka, „orlovi“ osvojili Akropolis kup

21.06.2021

18:39 >> 06:34

0

Autor: Adam Štulić

Srbija u poslednjem meču bolja od domaćina Grčke

Dobrić počeo, Jović dovršio: Pala i Grčka, „orlovi“ osvojili Akropolis kup
Copyright MN Press

Košarkaši Srbije napravili su odličnu uvertiru za olimpijski kvalifikacioni turnir, koji ih uskoro očekuje u Beogradu.

Izabranici Igora Kokoškova su na „Akropolis kupu“ ostvarili sve tri pobede, a posle Portorika i Meksika, savladali su Grčku – 75:64.

Osim samog starta meča, “orlovi” su apsolutno kontrolisali dešavanja na parkeru. Sa dve trojke na otvaranju, Grci su došli do osam poena prednosti posle četiri minuta igre (10:2), ali je onda Ognjen Dobrić vezao pet poena i pogurao Srbiju ka preokretu, koji se i dogodio posle dve uzastopne trojke beka Crvene zvezde (25:24, 13. minut).

„Orlovi“ su mnogo grešili na startu meča. U prvih deset minuta izgubili su čak osam lopti, i čim su taj segment igre malo iskontrolisali došao je rezultat.

Dobrić je u prvih 13 minuta postigao 11 poena i bio je začetnik potpunog preokreta, koji je usledio u trećoj deonici. Delovalo je kao da su puleni Igora Kokoškova samo malo dodali gas i razlika je za tili čas krenula da se podiže ka dvocifrenom broju.

Tamo gde je stao u prvom poluvremenu, levoruki šuter Srbije i Zvezde je nastavio u trećoj četvrtini. Vezao je sedam poena i u 23. minutu podigao prednost Srbije na 44:36, da bi seriju 7:0 poenima u kontri krunisao Petrušev za plus 11 u 27. minutu (51:40).

Osetili su srpski košarkaši da bi u tim momentima mogli da prelome rivala i nisu popuštali pritisak. U tim momentima je veliku ulogu, manje poenterski, više kroz skokove i asistencije, odigrao Nemanja Bjelica, a onda se na startu četvrtog perioda “pojavio” Stefan Jović i poenima sa poludistance doneo najvećih plus 17 „orlovima“ (64:47).

Iako su bili u nokdaunu, Grci nisu hteli tek tako da se predaju, Krenuli su u poslednji juriš i u završnici meča spustili razliku na jednocifren broj, ali je onda Jović vezao pet poena i još jednom trojkom overio trijumf Srbije u 39. minutu (75:62).

GRČKA: Rokavopulos, Krisikopulos, Luncis 6, Kacivelis 2, Larencakis 5, Kavadas 6, Slukas 10, Bohoridis, Janopulos 9, K. Adetokunbo 3, Kaselakis 6, Mitoglu 17.

SRBIJA: Petrušev 11, Bjelica 5p, 11sk, Marinković, Milosavljević, Lazić, Jović 7p, 5as, Davidovac, Avramović 18, Dobrić 18, Anđušić 4, Ilić, Marjanović 12.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike