Đoković nasmejao navijače, "pecnuo" organizatore i priznao: Bilo je skoro savršeno!

30.06.2021

14:44 >> 16:38

0

Nasmejan i raspoložen je bio Đoković posle sjajnog trijumfa

Đoković nasmejao navijače, "pecnuo" organizatore i priznao: Bilo je skoro savršeno!
Copyright Novak Đoković na Vimbldonu, Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prosto je “pregazio” Kevina Andersona, a onda je nasmejan stao pred navijače, koji su ga pozdravljali i vikali mu da ga vole.  

Vredan trening u Londonu se isplatio: po brejk u prvom i trećem setu i dva brejka u drugom – zaista sjajna partija. Ali, koliko je Đoković zadovoljan. 

– Vrlo sam zadovoljan. Kevin je fantastičan igrač, pogotovo na brzim terenima. Pre tri godine smo igrali finale. Tada sam dobio u tri seta, ali je bilo teških trenutaka. Danas je isto bilo u tri seta, ali brejkovi su bili dovoljni. Čuvao sam dobro svoj servis, dobro sam čuvao uglove sa zadnje strane terena. Nikada nije lako igrati protiv tenisera koji ima ovakav servis, sa ovakvim iskustvom – rekao je Đoković. 

Novak je imao samo šest neiznuđenih grešaka, naspram 25 Andersona. 

– To je bio jedan od taktičkih ciljeva, da napravim što je manje moguće neiznuđenih grešaka. Znao sam da će Kevin servirati snažno i da neću imati mnogo prilika za brejk. Tako da sam igrao čvrsto, ali ne previše riskantno. Bilo je bolje nego što sam očekivao. Mislim, verujem ja u sebe, ali danas je bilo skoro savršeno. Moj trener je tamo, nadam se da nema zamerki – rekao je uz osmeh Srbin. 

Kao i posle prvog meča, Đoković je ponovio koliko uživa u igranju pred navijačima, a onda je i “pecnuo” organizatore. 

– Navikli smo da igramo pred navijačima, ali to nije bio slučaj u poslednjih 18 meseci, tako da sam presrećan. Divno je i mnogo vam hvala. Imam lepu vezu sa navijačima, ali imam i lepu vezu sa travom. Ne sećam se da sam nekada ranije toliko padao na prva dva meča na Vimbldonu. Imam vezu i sa navijačima i sa travom – rekao je Novak uz osmeh. 

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike