Klipersi bez brejka: Juta ponovo moćna u Solt Lejk Sitiju

11.06.2021

06:25

0

Autor: Milan Nastić

Džezeri poveli sa 2:0 u seriji

Klipersi bez brejka: Juta ponovo moćna u Solt Lejk Sitiju
Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer)

Košarkaši Jute poveli su sa 2:0 protiv LA Klipersa u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Džezeri su u uzbudljivoj utakmice pobedili 117:111, a pobednik je rešen u poslednjih nekoliko minuta, čime su domaćini korak bliže plasmanu u finale.

Serija se sada seli u Los Anđeles gde će Lenard i drugovi biti pod velikim pritiskom trijumfa kako bi zadržali neke šanse za totalni preokret.

Pročitajte još

Naravno, Jutu je do pobede vodio ko drugi nego Donovan Mičel koji je meč završio sa 37 poena, uz tri skoka i četiri asistencije.

Od toga je ubacio čak 27 koševa u prvom poluvremenu, i činilo se da će imati još jedno fantastično veče, ali u drugom nije bio tako šuterski raspoložen i postigao je samo deset poena, ali i to je bilo dovoljno da se stigne do drugog slavlja u seriji.

Na sreću Jute, u drugom poluvremenu, raspucao se Džordan Klarkson, koji je postigao 24 koša i tako nadomestio nešto slabiju igru Mičela u nastavku meča.

Klipersi su takođe imali svoju šansu da naprave brejk na gostovanju, čak su nekoliko minuta pred kraj meča bili u vođstvu 106:103, ali domaćini prave seriju od 7:0 i time ugasili sve nade da ekipa iz Los Anđelesa može da stigne do trijumfa protiv Džezera.

Najefikasniji u poraženoj ekipi bili su Redži Džekson sa 29, Pol Džordž sa 27 i Kavaj Lenerad sa 21 poenom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike