Juta poslala Memfis na letnji odmor, Bobi Marjanović i Luka Dončić slavili u Los Anđelesu

03.06.2021

06:25 >> 06:26

0

Dalas vodi sa 3-2 u seriji protiv Klipersa, sledeća utakmica igra se na nihovom parketu

Juta poslala Memfis na letnji odmor, Bobi Marjanović i Luka Dončić slavili u Los Anđelesu
Copyright Profimedia

Fenomenalni Luka Dončić predvodio je Dalas u Los Anđelesu do treće pobede u seriji protiv Klipersa, pa će posle 105:100, Mevsima ostati još da trijumfom kod kuće overe plasman u polufinale Zapada. Tamo ih već čeka ekipa Jute, koja je sa 4-1 eliminisala ekipu Memfisa.

Sa Bobijem Marjanovićem na “petici” i Kristapsom Porzingisom kao krilnim centrom, Dalas je uspeo da iznenadi Kliperse i da posle prve četvrtine dođe do prve značajnije prednosti  – 33:23. Vođstvo se u nastavku brzo istopilo, pa su dve ekipe ušle gotovo poravnate u odlučujući kvartal.

Klipersi su dva minuta pre kraja utakmice ušli u veliki zaostatak od deset poena – 101:91, ali su onda iz tri napada došli do 9:0 – 101:100. Ipak, za totalni preokret nije bilo dovoljno snage.

“Mevsi” su znali da sačuvaju minimalnu prednost i da pametnim napadima nateraju domaće da ih šalju na slobodna bacanja, gde su mirne ruke imali Tim Hardevej i Džoš Ričardson.

Dončić je sam učestvovao u više od polovine postignutih koševa svoje ekipe, postigavši 40 poena uz 14 asistencija, dok je Marjanović zabeležio devet poena i sedam skokova za 20 minuta igre.

Memfis od plej-in iznenađenja, pa pobede nad Jutom u prvom meču plej-of faze, nije mogao i do čuda u seriji sa najboljim timom Zapada iz regularnog dela sezone. Grizliji su položili oružje u Solt Lejk Sitiju, jer ponovo nisu imali rešenje kako da zaustave “Džezere” sa oporavljenim i razigranim Donovanom Mičelom.

Startni plej domaćih postigao je 30 poena, uz deset asistencija i šest skokva, a odličnu partiju prikazao je i Rudi Gober sa 23 poena, 15 skokova i tri asistencije.

Kod gostiju najbolji su bili Dža Morant i Dilon Bruks sa po 27 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike