Filadelfijina metla radi i u Vašingtonu, Juta sa oporavljenim Mičelom počela da plaši Memfis

30.05.2021

05:37 >> 06:28

0

Počinje rasplet u prvoj plej-of rundi na Istoku, Filadelfija povela sa 3-0

Filadelfijina metla radi i u Vašingtonu, Juta sa oporavljenim Mičelom počela da plaši Memfis
Copyright Profimedia

Košarkaši Filadelfije gaze ka polufinalu plej-ofa na Istoku! Još jedan meč i pobeda nad Vašingtonom ih deli od plasmana u novu rundu, gde ih na putu ka finalu konferencije očekuje pobednik meča Njujork – Atlanta (1-2).

Tim iz Pensilvanije ide ka tome da pometla Vašington, pošto su ih i u trećem meču na njihovom parketu dobili sa više nego ubedljivih 132:103 što ih je dovelo do 3-0 u seriji.

Profimedia

Domaćima nije vredela ni još jedan fenomenalna partija Rasel Vestbruka, koji je postigao novi tripl-dabl sa 26 poena, 12 skokova i deset asistencija, uz veoma racionalno korišćenje lopte u napadu gde je ostvario 9/18 iz igre, 3/6 za tri poena i 5/5 sa bacanja.

Na drugoj strani blistao je Džoel Embid sa 36 poena za 28 minuta i Tobijas Haris sa ubačenih 20 poena.

Juta je uspela da povrati izgubljeni brejk, savladavši Memfis pred njegovim navijačima – 121:111. Očigledno da sa Donovanom Mičelom sve ide mnogo lakše, pa će Memfisu za još jedno iznenađenje u ovom plej-ofu biti potrebno da dođe do formule kojom će zaustaviti startnog pleja “džezera”, povratnika u tim posle povrede članka.

Neće biti dovoljno na Dža Moranta i Dilona Bruksa koji su i sinoć sve učinili sa svoje strane da završnica dobije osobine drame, ali nisu uspeli da totalnim preokretom dovedu svoje “grizlije” do nove pobede.

Profimedia

Juta sad vodi sa 2-1 u seriji, zahvaljujući Mičelu koji je postigao 29 poena i još petorici igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Na drugoj strani Morant je ubacio 28 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike