Novakova 315. nedelja, pad Federera i vrtoglavi uspon Poljaka

05.04.2021

08:06

0

Autor: D. B.

Nekoliko interesantnih promena na najnovijoj ATP listi

Novakova 315. nedelja, pad Federera i vrtoglavi uspon Poljaka
Copyright Profimedia

Počela je 315. nedelja vladavine Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta ušao je u 315. nedelju u kojoj je najbolji na svetu sa 11.963 osvojenih bodova. On je ostao bez 45 bodova u odnosu na prethodnu rang listu.

Drugoplasirani je Rus Danil Medvedev sa 10.030 osvojenih poena, treći je i dalje Rafael Nadal (9.670 bodova), a slede Austrijanac Dominik Tim i Grk Stefanos Cicipas.

Nemac Aleksandar Zverev je konačno prestigao Rodžera Federer na šestom mestu ATP liste i to je jedina promena u prvih 10 tenisera sveta.

Najveći napredak su napravili pobednik i finalista Mastersa u Majamiju, Hubert Hurkač i Janik Siner. Poljak je napravio napredak od 21 pozicije i sada je 16. igrač sveta, dok je mladi Italijan skočio za osam mesta i trenutno je 23. igrač sveta.

Pročitajte još

Rezultati u Majamiju uticali su i na plasman tenisera iz Srbije. Dušan Lajoviuć je pao za tri pozicije, pa je 29. na najnovijoj rang listi. Nazadovao je, i to za jednu poziciju i Filip Krajinović koji je sada 36. igrač planete, dok je Miomir Kecmanović ostao na istom mestu kao i prošle nedelje – 46. mestu. Ni Laslo Đere se nije pomerio sa prošlonedeljne 57. pozicije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike