Ivica Iliev za 24sedam o 163. večitom derbiju: Drugi put prebijaju Sumu, to postaje deo taktike

19.10.2020

12:57 >> 13:06

0

Sportski direktor Partizana podseća da se povreda igrača iz Gvineje desila i proletos na derbiju u Ljutice Bogdana

Ivica Iliev za 24sedam o 163. večitom derbiju: Drugi put prebijaju Sumu, to postaje deo taktike
Copyright MN Press

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev veruje da bi se 163. derbi bitno drugačije razvijao da se Sejduba Suma zadržao na terenu duže od 15 minuta. Za Ilieva postaje već simptomatično to što omaleni igrač iz Gvineje po drugi put završava meč sa Crvenom zvezdom pre 90. minuta i odlazi na dužu pauzu zbog oporavka.

-Prošlo proleće kada smo igrali na njihovom stadionu Suma je dobio žuti karton i posekotinu od 20 centimetara na potkolenici, a pauza je trajala skoro dva meseca dok se nije potpuno oporavio. Na istom derbiju su Sadiku polomljena rebra. Onda u nedelju odmah se se moglo primetiti da igrač Zvezde ide na to da opet onesposobi Sumu i kada je uspeo utakmica je dobila drugačiji tok. Po svemu kako se derbi razvijao i kako je bila postavljena taktika, mislio sam da će lagano otići u 3:0 za nas – priča za 24sedam Ivica Iliev.

Partizan je ostao bez Sume verovatno par nedelja, jer toliko će biti potrebno da se sanira kontuzija oka.

Printscreen/Youtube/

-Šteta, velika šteta. Sprečeni smo da pobedimo, a izgubili smo i Sumu za neko vreme. Očigledno da to postaje praksa – prebiješ Sumu, pa kad ga onesposobe nateraju nas i da značajno menjamo igru. Svuda u svetu se štite majstori, samo je kod nas dozvoljeno da biješ nekažnjeno najboljeg igrača protivničkog tima. Zato nam je liga ovakva, kakva jeste.

Suđenje Novaka Simovića tek je na drugom mestu utisaka sa večitog derbija.

-Nije bilo kornera koji je prethodio dosuđenom penalu, a bilo je i povlačenje Katajia. Međutim, na sve se to moglo i da računa, ali Jojić nije smeo da im da povod za penal. Bespotrebno povlačenje u situaciji kada postaje jasno da će lopta biti naša i da nema opasnosti za Stojkovića. Idemo dalje! Evropa je ponovo videla kako naše dete Filip Stevanović pravi razliku na terenu. Žao mi je što nam pojačanje Bajbek i Holender nisu mogli da debituju. Sa takvim igračima u špicu biće dosta toga drugačije u nastavku prvenstva – zaključio je Iliev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike