Italijani pokrenuli trenersku vrtešku u kojoj je i Siniša Mihajlović: Srbin se vraća na mesto uspeha?

28.05.2021

18:47 >> 12:32

0

Autor: Adam Štulić

Srpski strateg na putu za Rim

Italijani pokrenuli trenersku vrtešku u kojoj je i Siniša Mihajlović: Srbin se vraća na mesto uspeha?
Copyright Profimedia

Trenerska vrteška u Serii A radi punom parom. Masimilijano Alegri je nadomak loupe Juventusa, Đenaro Gatuzo je preuzeo Fiorentinu, Simone Inzagi je jednom nogom na stadionu “Đuzepe Meaca”, a gde je Siniša Mihajlović?

Strateg Bolonje se nedavno povezivao sa Juventusom, ali je mnogo realnija opcija da od naredne sezone sedi na klupi Lacija. Kako pišu brojni italijanski mediji, Inzagi i Inter su postigli dogovor o saradnji i čeka se samo zvanična promocija, a u najužem krugu kandidata za njegovog nslednika na klupi rimskog kluba je nekadašnji selektor Srbije.

MN Press

Podsetimo, Mihajlović je tokom igračke karijere šest godina nosio nebesko plavi dres i za to vreme je sa Lacijom je osvojio isto toliko trofeja (Superkup Italije, Kup pobednika kupova, Superkup Evrope, Skudeto i dva Kupa Italije), a kao najveći konkurent u trci za klupu kluba sa “Olimpika” mu je Valter Macari.

Prema navodima “Sky Sport Italia”, gazda Lacija Klaudio Lotito već je kontaktirao nekadašnjeg trenera Bolonje, koji je slobodan u izboru nove sredine, dok se Mihajloviću kao “najveći teret” stavlja važeći ugovor sa Bolonjom.

Profimedia

Ipak, to ne bi trebalo da predstavlja nepremostivu prepreku, ukoliko Lacio stvarno bude želeo srpskog stratega, koji nikada nije krio simpatije prema rimskom velikanu, čiji su ga navijači snažno podržavali u momentima kada je ušao u životnu bitku protiv leukemije.

Takođe, Sinišina podorica živi u Rimu i ukoliko mu se ukaže prilika da se “vrati kući” sigurno će je oberučke prihvatiti. U tom slučaju, Bolonja će pokušati da angažuje Luku Gotija, koji završava svoju misiju u Udinezeu. 

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike