"I dalje imam problem s tim": Prošlo je godinu dana, a zvezde Lejkersa se još muče da prevaziđu Kobijevu smrt

26.01.2021

18:33 >> 18:37

0

Autor: Adam Štulić

Lebron Džejms i Entoni Dejvis otvorili bolnu temu

"I dalje imam problem s tim": Prošlo je godinu dana, a zvezde Lejkersa se još muče da prevaziđu Kobijevu smrt
Copyright Profimedia

Čoveče, kažu da vreme leči sve – rekao je jedan od najboljih košarkaša svih vremena Lebron Džejms uoči godišnjice smrti legendarnog asa LA Lejkersa Kobija Brajanta.

Podsetimo, Brajant je na današnji dan izgubio život u helikopterskoj nesreći zajedno sa njegovom ćerkom Đijanom i još sedmoro putnika, a najveće zvezde “jezerdžija” i godinu dana od tragedije koja je potresla celu planetu još uvek imaju problema da se izbore s velikim gubitkom, kako za njihovu franšizu, tako i za sport u celini.

– Koliko god poražavajuće i tragično bilo za nas, a još uvek je, potrebno je vreme. Svako na svoj način prolazi kroz proces tugovanja. Mogli smo da ga se setimo noseći “mamba” dresove, imamo mnogo momaka koji nose njegove patike… Ja sam u mogućnosti da nosim oko prsta steznik s brojem 24, a kada god igramo u “Stejpls centru” pod svodom dvorane vidimo dresove “8” i “24”, kroz koje će živeti njegovo nasleđe – rekao je Lebron Džejms i potom poentirao:

– Mnogo stvari umire na ovom svetu, ali legende nikada. Kobi je upravo to, i sve je u tome da ga tako predstavimo.

Kobi je bio Lebronov idol iz detinjstva, a pošto je stigao u NBA vremenom su izgradili veoma blizak odnos. Priznao je da je imao veliki psihološki izazov da bude vođa franšize u danima posle Brajantove smrti.

– Trudim se da se glavom ne vraćam u taj prostor jer je previše mračno. I ne samo za mene, već za celu organizaciju i sve koji su u nju uključeni. Kao vođa na terenu, moj posao i odgovornost su bili da sve preuzmem na sebe i predstavljam naš tim najbolje što mogu. Želeo sam svima da stavim do znanja da to mogu dobro da radim – kazao je Lebron.

Lejkersi su prošle sezone osvojili prvu titulu posle 10 godina, koju su posvetili upravo Kobiju, koji ih je predvodio do prethodnog šampionskog prstena. Tokom “balona” u Orlandu, potom i plej-ofa, Lejkersi su u Kobijevu čast nosili desove koje je on dizajnirao i koji su prvi put nošeni 2018. godine.

Pročitajte još

– Znam da još imam problem s tim, jednostavno ne možeš da veruješ u to, posebno ako ste bili veoma bliski s njim – rekao je Entoni Dejvis, koji je, uz Lebrona, bio među najzaslužnijima za šampionski prsten Lejkersa.

Sjajni centar je otkrio da su u danu kada su saznali za Kobijevu smrt on i njegovi saigrači postali svesni da imaju svrhu.

– I danas na tri izgovaramo “Mamba”. Želimo da bude tu, da imamo osećaj da je još deo naše organizacije. Od kako se dogidila nesreća razmišljali smo na način da je to veće od nas samih – izjavio Dejvis i dodao da su od tog momenta “jezerdžije” želeli da osvoje trofej za Kobija.

– Čak i sada, još nam je u podsvesti da igramo za njega i njegovu porodicu i mislim da su doneli “tonu” radosti u grad osvajanjem titule. Znamo da smo se borili do kraja sa svrhom, da to nije zbog nas samih. To je bilo za porodicu Brajant i uspeli smo to da postignemo – kazao je Entoni Dejvis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike