Gde će Luka Jović nastaviti karijeru? U trku se uključio njegov nekadašnji klub, a Englezi vade "keca iz rukava"

25.12.2020

09:51 >> 12:00

0

Autor: D. B.

Da li će napadač Real Madrida promeniti sredinu u januaru ostaje da se vidi

Gde će Luka Jović nastaviti karijeru? U trku se uključio njegov nekadašnji klub, a Englezi vade "keca iz rukava"
Copyright MN Press

Još jedan dan, još jedna tura spekulacija oko toga da li će Luka Jović ove zime napustiti Real Madrid.

Pročitajte još

I ponovo potpuno oprečne informacije iz Španija, Nemačke i Italije. Krenimo redom…

Nemački „Kiker“ je objavio da je Jović na putu da se vrati u klub iz koga je za 60.000.000 evra stigao u Real Madrid – Ajntraht iz Frankfurta. Navodno, Bas Dost, prvi napadač ovog kluba koji je na 13 mečeva ove sezone postigao pet golova ima na stolu ponudu Briža. Ajntraht nema novca da kupi Jovića, već je spreman da srpskog napadača dovede na pozajmicu do kraja sezone tokom koje bi Real finansirao deo plate napadača reprezentacije Srbije. Luka je odigrao 75 utakmica na kojima je postigao 36 golova uz pet asistencija.

Ali, makar tako tvrde Španci, nemački tim nije jedini koji želi Jovića. Konkretno, Totenhem je tim koji je ušao u trku za Jovićevim uslogama.  I u toj poteri ima jakog aduta – Žoze Murinja. Portugalac, trener londonskog kluba, je i dalje u dobrim odnosima sa predsednikom Madriđana Florentinom Perezom o čemu svedoči činjenica da je tokom leta uspeo da se izbori i da u Totenhem dovede Gereta Bejla i Serhija Regilona. Navodno, Murinjo i Perez su već obavili i razgovor oko prelaska Jovića. Portugalac traži još jednog napadača za prolećni deo sezone, a navodno postoje i dve opacije kako bi engleski klub mogao da dovede napadača – otkup koji bi bio između 20 i 25 miliona evra ili pozajmica do kraja sezone uz opciju kupovine na kraju takmičarske godine.

U Italiji i dalje tvrde da je Milan u igri, ali i da Real ima zahtev. Jović bi prešao u Milano kao pozajmljeni igrač, ali Madriđani traže i da na leto postoji obaveza o otkupu. Za sada „roso-neri“ ne žele takvu obavezu, već da imaju pravo preče kupovine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike