Reči predsednika Real Madrida posle kojih ništa više neće biti isto

20.12.2020

11:10 >> 12:13

0

Autor: D. B.

Florentino Perez se obratio članovima Skupštine

Reči predsednika Real Madrida posle kojih ništa više neće biti isto
Copyright Florentino Perez foto: Profimedia/La Liga / Cordon Press

Vreme je za promene u fudbalu. A da će ih biti i to vrlo brzo kristalno je jasno kada to kaže predsednik Real Madrida Florentino Perez.

Obraćajujući se članovima Skupštine kluba on je nagalsio da je uticaj koji ima koronavirus na sport takav da će način organizovanja takmičenja neminovno promeniti.

Pročitajte još

– Ništa više neće biti isto. Moramo da promenimo način na koji ćemo da promenimo sve. Moramo da promenimo formate takmičenja kako bi ona ostala atrektivna. Real Madrid je kamen temeljak FIFA i evropskih kupova. Sadašnjim modelima takmičenjima je potrebno da se ojačaju. Potreno je nešto novo i Real Madrid će biti tu da menja – objasnio je Perez.

Kao probleme sa kojima se kraljevski klub suočava on posebno napominje dve činjenice.

– Imamo problem sa navijačima, odnosno što ne možemo da ih imamo na utakmicama. Zbog toga svi pate. Drugi problem su povrede igrača koje su učestale. Promene u fudbalu ne mogu da čekaju. Potrebne su odmah. Najveći klubovi u Evropi imaju milione navijača i ne možemo da im okrenemo leđa – tvrdi Perez.

Na Skupštini je izglasan i budžet od 617 miliona evra za sezoni 2020-21 što je 14% manje u odnosnu na prošlu sezonu. Objavljeno je i da je gubitak kluba 69.000.000 evra, a da zbog pandemije koronavirusa nije ostvaren očekivani priliv od 106.000.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike