Tumbaković ne planira ostavku: Da smo prošli, onda bih ja vas mogao to da pitam

13.11.2020

23:47 >> 08:37

0

Autor: J. T.

Selektor nije dao konkretan odgovor, ali se može nagovestiti da ne razmišlja o odlasku sa klupe

Tumbaković ne planira ostavku: Da smo prošli, onda bih ja vas mogao to da pitam
Copyright MN Press

Neubedljivo, malokrvno, bezidejno… Baš kao što smo navikli da igra reprezentacija Srbije, tako su “orlovi” odigrali u jednoj od najvažnijih utakmica svojih karijera.

Zablistali su pre mesec dana u Oslu, kada su izenadili mnoge i odličnom igrom savladali Norvešku sa 2:1 posle produžetaka, ali očito je to bio izuzetak.

Već nekoliko dana kasnije izgubili su u Beogradu od Mađarske sa 0:1, pa odigrali rezultatom 2:2 sa Turskom u Istanbuli, a onda u odlučujućoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo, koja je trebalo da bude nadogradnja sjajne partije u Norveškoj, u Beogradu su poraženi od Škotske.

Nadali smo se da će im gol u 90. minutu za 1:1 biti motiv da “pregaze” rivala u produžecima, međutim, penali su odlučivali i odveli Škote među 24 najbolje reprezentacije kontinenta.

A Srbiji ostaje da se po ko zna koji put presabira i nada boljim danima.

Videćemo da li će to biti i dalje sa Ljubišom Tumbakovićem u ulozi selektora, mada on izgleda nema dilemu.

– Od prvog dana se postavlja pitanje ostavke, ali da smo prošli, onda bih ja mogao vas da pitam da li ćete podneti ostavku. Ako nemate šta kreativnije da pitate, onda sami dajte odgovor – odbrusio je, upitan tome da li razmišlja da se povuče sa selektorskog mesta.

I na konferenciji za medije, kao pred kamerom Sport kluba odmah posle utakmice, ponovio je da igrači nisu opravdali očekivanja i ispunili dogovore.

– Uloga favorita na domaćem terenu bez publike dodatno otežava ostvarivanje željenog rezultata. Mnogo je teško naći prave reči posle jedne prevelike želje i angažovanja koje je bilo prisutno. U septembru smo nagovestili neke mogućnosti, potvrdili smo ih u oktobru, a sada je trebalo da ih nastavimo. Tu pre svega mislim na organizaciju igre, na htenje i odgovornost. Neki ključni igrači bi trebalo da naprave kvalitet više u ovakvim utakmicama, ali oni večeras nisu bili sa nama – rekao je Tumbaković, ali ne i na koga konkretno misli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike