Sudijski eksperti složni u oceni suđenja na meču Zvezda - Milan, u jednoj situaciji je odluka mogla da bude i drugačija

18.02.2021

21:08 >> 22:15

0

Autor: Adam Štulić

Dejan Nedić i Zdravko Jokić slično videli sporne situacije

Sudijski eksperti složni u oceni suđenja na meču Zvezda - Milan, u jednoj situaciji je odluka mogla da bude i drugačija
Copyright MN Press

Sudijski eksperti Dejan Nedić i Zdravko Jokić bili su složni u oceni da je grčki sudija Tasos Sidiropulos odradio dobar posao tokom prvog meča šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana (2:2).

Glavni arbitar meča nije imao lak posao, dosudio je dva penala, dva puta je intervenisao VAR, pokazao je crveni karton Milanu Rodiću, ali su Nedić na RTS, i Jokić na TV “Arena sport”, istakli da je sve odluke doneo u skladu da propisima.

– Bilo je spornih situacija, ali na kraju uspešno suđenje grčko-nemačkog sudijskog tima. Utakmica je bila teška za suđenje. Dva poništena gola, šest žutih kartona, jedan crveni… Sudija se kretao – rekao je Nedić, istakavši sporni momenat kod dosuđenog penala za Milan.

– Želeo bih da pojasnim kako izgleda razgovor sa tom “čuvenom” VAR sobom. Sudija tu pita da li ima elemenata za prekršaj i dobija odgovor “da, ima”. VAR soba se uključuje kada niko ne vidi prekršaj. Ruka je na igraču. Intenzitet je manje bitan. Ne možemo da zamerimo sudiji, pitao je da li ima ruke na ramenu i bila je. I da nije svirao ne bi mu se zamerilo, ali sudijski mozak funkciiniše ovako: Dva sam gola poništio jednoj strani, svirao sam penal drugoj, kako da ne sviram. Moramo da pohvalimo suđenje, ali eto ni VAR nije savršena – kazao je Dejan Nedić, dodavši da je Milan Rodić zasluženo dobio crveni karton.

– I da je imao i da nije imao nameru, igrač je dužan da gleda. Sapleo ga je. Moglo je i to da prođe da se ne svira. Ni to mu niko ne bi zamerio.

Slično viđenje situacije u kojoj je Zvezdin levi bek dobio drugi žuti karton imao je i Zdravko Jokić.

Napadač uvek ide da te natera da praviš faul, da ti uđe u liniju kretanja. Rodić ga nije ga video, napravio je faul u obećavajućem napadu, u kojem bi igrač išao ka golu u situaciji jedan na jedan. I prvi žuti karton je zasluženo dobio.

Jokić je, takođe, čestitao grčkom arbitru na obavljenom poslu, istakavši da je dobro vodio utakmicu, na vreme video neke situacije bez VAR, koji je, prema njegovim rečima, večeras bio dobar za Zvezdu.

– Kod poništenih golova Milana ništa ništa nije bilo sporno. U prvoj situaciji pomoćni sudija je postupio u skladu da preporukama. U drugoj je, takođe dobra odluka, odručena ruka, van tela…

I penal za “rosonere” je dosuđen s razlogom, smatra Zdravko Jokić.

– Nije toliko čisto, i kada se više puta gleda. Nisam bio siguran, ali sam u ponovljenom snimku video… Bilo je kontakta, leva ruka, cela podlaktica je bila na leđima. Sudija je bio idealno postavljen. Kažu mi da se ova situacija u Italiji i ne bi preispitivala, jer čim ima malog kontakta VAR se ne meša. Start je bio bez potrebe.

Pročitajte još

Jedini, koliko toliko, sporni momenat bio je udaranje Mandžukiča laktom Milana Rodića.

– Sudije se pripremaju za meč, znaju da Mandžukić često upotrebljava ruku, lakat… Po mom mišljenju, ovo je na granici za crveni karton. Isključenje je kad ima trzaj rukom, žuti karton je kad ruka ide prema glavi, a ovo je nešto između. Blizu je crvenog kartona – kazao je Zdravko Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike