Mrkela i Mijailović: Ostaćemo na pravom putu, sa velikim optimizmom ulazimo u 2021. godinu

31.12.2020

07:11 >> 08:24

0

Autor: N. St.

Čelnici crveno-belih sumirali godinu

Mrkela i Mijailović: Ostaćemo na pravom putu, sa velikim optimizmom ulazimo u 2021. godinu
Copyright MN Press

Čelnici Crvene zvezde su sumirali utiske o 2020. godini na „Crveno-beloj večeri“ koja je organizovana na Zvezdinoj televiziji. Mnogi ljudi iz kluba su analizirali dešavanja, a među njima su bili Mitar Mrkela i Svetozar Mijailović.

– Završena je još jedna uspešna kalendarska godina, u kojoj smo osvojili treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, što je tek treći put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi. Takođe je ostvaren i drugi cilj koji smo postavili, kvalifikovali smo se u grupnu fazu Lige Evrope i sa rekordnih 11 bodova smo zauzeli drugo mesto u grupi, prezimeli smo u Evropi i na proleće ćemo igrati veliki dvomeč sa Milanom. Ovo je godina u kojoj smo pomerali granice i u kojoj smo afirmisali veliki broj mladih igrača. U jednom trenutku na utakmici protiv Rada imali smo sedam igrača mlađih od 21 godine na terenu. Ova godina biće upamćena i po promeni trenera u Crvenoj zvezdi. Umesto veoma uspešnog Vladana Milojevića došao je Dejan Stanković, Zvezdino dete, kome je ovo bio prvi trenerski posao. Pokazao je Dejan Stanković da uz uspešnu igračku karijeru, može da da gradi i uspešnu trenersku karijeru i sa njim smo ove godine pomerili mnoge granice kada je u pitanju rezultat u našem klubu – istakao Mitar Mrkela.

Pročitajte još:

Sportski direktor crveno-belih je pričao i o dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope sa italijanskim Milanom.

– Ostaćemo na ovom putu, ciljevi će nam ostati isti. Želimo da osvojimo i četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, što će biti ptvi put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi. Verujem da u dvomeču protiv Milana možemo da pružimo dve dobre utakmice i da se na pravi način predstavimo Evropi u duelima protiv velikana kakav je Milan. Posle ove uspešne kalendarske godine čekaju nas novi izazovi, a ja svim navijačima Crvene zvezde želim srećnu Novu godinu i božićne praznike – jasan je Mrkela.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović je izneo utiske o godini na izmaku.

– Ispraćamo 2020. godinu koja je ponovo u istoriji Crvene zvezde upisana zlatnim slovima. Postigli smo dobre rezultate, koji su pretpostavka da u 2021. godinu uđemo sa kapitalom, u tu jubilarnu godinu u kojoj ćemo obeležiti najznačajniji sportski uspeh, osvajanje evropskog šampionata i svetske titule 1991. godine. Ove godine osvojili smo šampionsku titulu, a polusezonu završavamo kao jesenji prvaci sa dobrim kapitalom za narednu godinu. I na drugim poljima postignuti su značajni sportski rezultati. Ono što je važno napomenuti jeste da je ovu godinu obeležila velika pošast, koronavirus, koji je je zadesio ceo svet i ostavio veoma ozbiljne posledice na fudbalski sport, sa samim tim i na Crvenu zvezdu. Međutim i pored problema koji su izazvani korona virusom, Crvena zvezda je ostvarila visoke sportske rezultate, koji nažalost nisu mogli biti ispraćeni kao i prethodnih godina finansijskim rezultatom koji smo svi za ovu 2020. godinu očekivali – rekao je Mijailović.

Iskoristio je priliku i da navijačima poželi srećne praznike.

– Sa velikim optimizmom ulazimo u 2021. godinu. Želim da svim našim zvezdašima čestitam Novu godinu i da im poželim zdravlje, radost i dobre sportske rezultate svoga kluba. Veoma se ponosim postignutim rezultatima u ovoj godini i čestitam pre svega timu, igračima, struci, treneru Dejana Stankoviću, sportskom direktoru Mitru Mrkeli i generalnom direktoru Zvezdanu Terziću na izvanrednim uspesima u ovoj godini.  Želeo bih da nas u narednoj godini bude više sa članskom kartom Crvene zvezde, jer ta porodica koju čine zvezdaši, što je brojnija, time je i jača –  zaključio je Mijailović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike