Luis Ibanjez za 24sedam: Zvezda se šeta ovom ligom

19.10.2020

07:37 >> 13:44

0

Autor: Jovan Terzić

Bivši fudbaler Crvene zvezde za naš portal izneo utiske o 163. večitom derbiju

Luis Ibanjez za 24sedam: Zvezda se šeta ovom ligom
Copyright MN Press

Samo jednu sezonu odigrao je Luis Ibanjez za Crvenu zvezdu, ali će mu crveno-bele boje zauvek ostati u srcu.

Iako sada u dresu Zrinjskog iz Mostara, iskusni Argentinac nije propustio da pogleda 163. “večiti derbi” (1:1).

U izjavi za 24sedam priznaje da je očekivao više od igrača svog nekadašnjeg kluba.

-Očekivao sam pobedu Zvezde, jer je bolja ekipa, ima bolji individualni kvalitet. Jeste bila mnogo bolja, ali to nije uvek dovoljno za derbi – istakao je Ibanjez.

Najveće nade 32-godišnji levi bek polagao je u Aleksandra Kataija…

-Sale Katai igra sa lakoćom ovu ligu. Dribla po četiri-pet igrača za gol i očekivao sam više od njega u derbiju, ali ne može sam da reši. Možda nije imao dovoljno prostora jer je to derbi… Svakako je najbitnije da se nije izgubilo i da je dat gol posle dugo vremena u derbiju.

Crveno-beli su remijem pokvarili maksimalan učinak ove sezone u Superligi (imali 10 pobeda u 10 utakmica), ali su zadržali osam bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, koji deli drugo mesto sa Vojvodinom.

-Sa ovom ekipom Zvezda može da se prošeta kroz ligu, što je i pokazala dosad. Bez problema može da zadrži osam bodova prednosti, čak i da uveća razliku – smatra borbeni “gaučos”.

Za kraj razgovora, osvrnuo se Ibanjez na predstojeće gostovanje crveno-belih u Nemačkoj, idućeg četvrtka protiv Hofenhajma u 1. kolu grupne faze Lige Evrope.

-Hofenhajm je dobra ekipa, ali budimo realni – nije to Bajern Minhen. Zvezda ima dobar tim, samo mora malo jače u odbrani. Ovaj klinac što je igrao (Strahinja Eraković, prim. aut.), ima potencijal, može biti vrhunski igrač, samo mu treba malo više utakmica. Ima Zvezda odličnog golmana, verujem da može tamo do povoljnog rezultata, a posebno kada bude igrala na svojoj “Marakani” – očekuje Ibanjez.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike