Sudijski ekspert o derbiju: Dobro obavljen posao Simovića

18.10.2020

18:04 >> 19:47

0

Autor: Jovan Terzić

Zdravko Jokić pohvalio arbitra duela Partizan - Zvezda

Sudijski ekspert o derbiju: Dobro obavljen posao Simovića
Copyright MN Press

Čak 11 spornih situacija konstatovao je bivši fudbalski sudija Zdravko Jokić, ali po njegovoj oceni, Novak Simović je uspešno vodio 163. “večiti derbi” Partizan – Crvena zvezda (1:1).

Među njima su propušteni žuti kartoni za igrače Partizana Banjaka i Miljkovića zbog startova na Bena, kao i nedosuđen korner za Partizan posle jednog šuta glavom kada je lopta pogodila igrača Zvezde u rame, ali i opravdano puštena igra u pojedinim situacijama koje su bile na ivici ofsajda.

TOK UTAKMICE I VIDEO

Ono što je najviše zanimalo gledaoce TV Arena Sport, to je bilo šta će Jokić reći za korner koji je prethodio penalu u 75. minutu, iz kog je Zvezda stigla do izjednačenja.

-Ja mislim da je bio. Lopta se podigla. Sudija je bio na 2-3 metra i odmah je pokazao na udarac iz ugla – konstatovao je bivši arbitar gledajući šut Aleksandra Kataija.

Dilemu nije imao ni oko penala, koji je dosuđen zbog Jojićevog povlačenja Sanoga za dres.

-Penal. U toj gužvi igrači možda smatraju da sudija neće da ih vidi, ali vidi se da je Jojić igrao u Nemačkoj. Nije reagovao na odluku sudije – istakao je Jokić.

Nekadašnji sudija složio se i za isključenje Sanoga, koji je u nadoknadi dobio drugi žuti karton.

-Simović je uspešno vodio derbi. Krucijalne odluke su bile tačne… Nije svirao male prekršaje, dozvolio je da se igra, što je razlika u odnosu na njegov stil suđenja. Puštao je prednosti. Ukupno je dobro obavio posao – zaključio je Zdravko Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike