Srbi na video-snimcima trče kao američki sprinteri! Belgijanac objasnio kako su mu nudili srpsko levo krilo iz Makedonije

23.12.2021

10:46

0

Autor: 24sedam

Vim de Konink ispričao detalj iz svoje direktorske karijere

Srbi na video-snimcima trče kao američki sprinteri! Belgijanac objasnio kako su mu nudili srpsko levo krilo iz Makedonije
vim de konink - Copyright Printscreen/YouTube

Bivši sportski direktor belgijskog Roselara Vim de Konink na primeru saradnje sa srpskim menadžerom Dejanom Veljkovićem pokazao je kako su se nekada pravili fudbalski transferi. De Konink ne navodi kada se sklapao posao sa Veljkovićem, poznatom po učešću u aferi "Čiste ruke", ali je objavio važne detalje tog posla, koji je u svojoj osnovi imao klasičnu prevaru.

On je rekao da je bio dobar sa Veljkovićem, ali da je onda usledilo osam godina tokom kojih nisu imali kontakte, dok mu se Srbin nije javio jednom prilikom sa ponudom za jednog igrača:

- Veljković je iznenada ponovo stupio u kontakt sa mnom posle osam godina i želeo je da to nadoknadi tako što će ponuditi igrača. U pitanju je bilo srpsko levo krilo koji je igralo u Makedoniji. Dobio sam DVD na kojem se videlo da je igrač veoma brz. Primetio sam samo da je 40-godišnji defanzivac koji je igrao protiv njega takođe trčao veoma brzo. Snimak na DVD je bio ubrzan jedan i po put - rekao je De Konink u podkastu.

printscreen/HLN
Dejan Veljković i njegov advokat

 

Uprkos otkrivenom problemu u videu, De Konink ipak odlazi na lice mesta kako bi pogledao igrača u Makedoniji, i tu dolazi do očekivanog stereotipa o Balkanu - Veljković u društvu predsednika kluba okruženi namrgođenim telehraniteljima. 

- Predsednik je živeo u zamku. Odlično, ali pre nego što sam uopšte video finale kupa zbog kojeg sam došao, bio sam pod pritiskom da stavim igrača pod ugovor. Bio sam okružen telohraniteljima. Osećao sam se veoma nesigurno. Bio sam veoma srećan kada sam video da su došli i ljudi iz Lirsa i Lokerena, posebno Likensa. Nikada se nisam osetio toliko ugroženo u svom životu. Ne od Veljkovića, nego od one pratnje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike