Srpski menadžer stao u zaštitu Albanca i ispričao kako se završavao transfer jednog od "orlova"

15.12.2021

12:20

0

Autor: 24sedam

Dejan Veljković u svojoj knjizi "Ispovest" izneo šokantne detalje iz bliske prošlosti belgijskog fudbala

Srpski menadžer stao u zaštitu Albanca i ispričao kako se završavao transfer jednog od "orlova"
besnik hasi1 - Copyright MN Press

Bivši srpski fudbalski agent Dejan Veljković prvi put je progovorio o skandalu koji je pre tri godine potresao belgijski fudbal. Veljković je u svojoj knjizi 'Ispovest Dejana Veljkovića', između ostalog, priča kako je pomogao Anderlehtu u osvajanju poslednje titule i otvoreno je optužio sudije Barta Vertentena i Sebastijena Delferijera da su za svoje arbitraže dobili novac.

Veljković je kao prijatelj Anderlheta učinio mnogo da 2011. godine oslobodi Milana Jovanovića ugovora od Liverpula i da mu karijeru usmeri ka slavnom belgijskom klubu. Sve je počelo u leto 2011. kada je na početku sezone izviždan predsednik Anderlehta zbog loših rezultata na startu lige: 

printscreen/HLN
 

- Idemo u Liverpul, po Milana Jovanovića. Ranije tog leta Jovanović je pregovarao u Anderlehtu, ali je prva ponuda ljubičasto-belih za Srbina bila „smešna“. Uvredio se i odmah otišao poručivši  "pocepajte predlog ugovora i bacite ga u smeće" - piše u knjizi Dejana Veljkovića, a prenosi belgijski "Nieuwsblad". 

Kasnije se Veljković uključio i od nemoguće misije napravio blistavu stvarnost Anderlehtu koji je sa tandemom Jovanović - Mbokani uzeo dve titule prvaka Belgije. Međutim, u izveštajima povodom objavljene knjige pišu je autor upadljivo branio nekoliko ljudi. To su bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković koji je u Belgiji radio kao šef stručnih štabova Lokerena, Mehelena i Standarda, pa predsednika Genka Herberta Houbena i Albanca Besnika Hasija, koji je radio u Anderlehtu, a sada je u Saudijskoj Arabiji.

MN Press
 

 

- On je jedan od najkorektnijih ljudi u fudbalskom svetu i nema nikakve veze sa mojim bespravnim gradnjama - napisao je Veljković.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike