Srpski agent „otvorio Pandorinu kutiju“! Desetine hiljada evra, roleksi, a tek imena… U aferi, ni kriv ni dužan, i legendarni Srbin!

30.11.2021

20:45

0

Autor: 24sedam

Belgijanci počeli da iznose detalje iskaza Dejana Veljkovića

Srpski agent „otvorio Pandorinu kutiju“! Desetine hiljada evra, roleksi, a tek imena… U aferi, ni kriv ni dužan, i legendarni Srbin!
dejan veljković1 - Copyright printscreen/HLN

Više od tri godine u belgijskom fudbalu nema mira zbog afere „Čiste ruke“ u kojoj jednu od glavnih uloga ima poznati srpski fudbalski agent Dejan Veljković, koji se naknadno dogovorio sa tužilaštvom za status svedoka saradnika, čime je izbegao služenje zatvorske kazne.

U zamenu za slobodu, Veljković je pred Krivičnim većem suda u Antverpenu morao da pruži punu saradnju, pa je tokom svedočenja do detalja govorio o transferima koje je završavao sa rukovodećim ljudima pojedinih belgijskih klubova, od imena fudbalera, provizija do poklona za uspešno završene poslove…

Belgijanci su ostali u šoku kada su u tamnošnjim medijima isplivali detalji svedočenja srpskog agenta, ponajviše jer je jedan od onih koje je Veljković pomenuo i nekadašnji selektor „crvenih đavola“ Žorž Likens, koji je optužen da je uzeo kovertu sa iznosom između pet i deset hiljada evra, kako bi u Briž doveo nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Ivana Tričkovskog.

Belgijski mediji ističu da je prisustvo Likensa veoma šokantno, jer on važi za čoveka koji je dosad imao gotovo besprekornu reputaciju. Upravo zbog toga Belgijancima i nije jasno da bi čovek njegovog renomea, koji je poznat po tome što je kreirao program koji je kasnije proizveo igrače poput Kevina de Brujnea, Jana Fertongena, Tomasa Vermalena, Tiboa Kurtou, Romelua Lukakua, Edena Azara… rizikovao svoje ime zbog sume koju Veljković pominje.

Prema navodima srpskog menadžera, jedan od onih koji su najviše profitirali iz posla s njima bio je nekadašnji generalni menadžer Anderlehta Herman van Holsbek, koji je za nekoliko transfera od Veljkovića dobio 121 hiljadu evra, dva roleks sata, kao i nekoliko skupocenih personalizovanih košulja sa inicijalima HVH.

Među igračima koji su u tim transakcijama zadužili opremu belgijskog velikana su Dalibor Veselinović (35 hiljada), koji je stigao iz Brisela, te Ivan Obradović (26 hiljada) i nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Jovanović (50 hiljada evra).

Veljković je, ipak, najviše sarađivao sa Mehelenom, koji je za iznose od 10 do 30 hiljada evra dovodio Vladimira Volkova, Veselinovića i Obradovića, Miloša Kosanovića, Uroša Vitasa, Stefana Dražića, dok je, recimo, za transfer Filipa Mladenovića u Standard iz Liježa, plaćeno je skoro 30 hiljada evra uz sat u vrednosti 12.500 evra …

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike