Hoćemo našu decu, Milovanović precrtao stranca! Stanojević analizirao polusezonu Partizana

20.12.2021

13:09

0

Autor: 24sedam

Trener crno-belih otkrio da je zbog mladog napadača odustao do angažovanja pojačanja iz inostranstva

Hoćemo našu decu, Milovanović precrtao stranca! Stanojević analizirao polusezonu Partizana
0MET6011A - Copyright MN Press

Uspešna jesen je iza fudbalera Partizana, a šef struke crno-belih Aleksandar Stanojević analizirao je učinak njegovih izabranika.

Crno-beli su poneli zvanje "jesenjeg prvaka", u Evropi prošli grupu i obezbedili proleće, pa nije čudo što postoji zadovoljstvo.

Postoje ipak i neke pozicije u timu koje bi trebalo pojačati, a pred prelazni rok Stanojević otkriva da je okrenut domaćim fudbalerima. Posebno naglašaa učinak mladog napadača Marka Milovanovića.

MN Press
 

- Uvek možete da dovedete dobre igrače, gledate iz domaćeg šampionata, ali i iz inostranstva. Ja sam neko ko ne voli da gomila strance, da ih imamo pet ili šest, ako ne mogu da donesu razliku. Nisma taj tip, uvek ću se osloniti na momke iz omladinske škole. Da se Milovanović nije pokazao na način na koji se pokazao tokom priprema i utakmica, sve vreme smo gledali stranca napadača. Imali so spremne igrače koji su trebali da dođu ali sam to stopirao. Zašto da dovodim nekog kad imam izuzetnog igrača od 18 godina - ispričao je Stanojević.

Šef stručnog štaba lidera na tabeli Superlige dodirnuo se i odlazaka iz kluba.

- Nikada ne znate ko će otići, prelazni rok je živa stvara. Nama treba defanzivni zadnji vezni. Da li će to biti stranac ili domaći igrač, videćemo. Imamo četiri, pet imena u fokusu, pratili smo ih, pregovarali. Ali imamo i nekoliko igrača koji se vraćaju iz povrede, pa su tu i mladi igrači - poručio je Stanojević.

U ovom trenutku, na tabeli Superlige Srbije, crno-beli imaju pet boda više od drugoplasirane Crvene zvezde, međutim, tu je i pritisak pred prolećni deo.

- Prvi meč u Nišu 12. februar. Ne znamo šta nas tamo čeka, jer Radnički teško gubi. Imate Kragujevac sa Kizom, derbi na strani, Surdulicu i Suboticu. Bogami, imaju i oni. Mogli smo da ne pobedimo Čukarički i Kolubaru. Da nismo imali pozitivnu atmosferu u subotu, ne verujem da bismo dobili Lazarevčane. Sve je otvoreno na pet bodova. Super je prednost i motivacija nama da do kraja igramo do koske. Znam kakav je pritisak na minus pet, bio sam u topj situaciji, ne smeš da izgubiš, teško će biti.

U drugom delu sezone. očekuje nas i derbi, na Marakani, koji će najverovatnije biti održan 26. ferbuara.

- Nikad ne možete da idete na nerešeno, osim ako si mnogo lošiji od protivnika. Idete da probate da pobedite. Nije lako, ali ako želiš titulu moraš da pobeđuješ i velike rivale - kazao je Stanojević.

Još jednom je strateg crno-belih progovorio i o podršci koju ekipa dobija sa tribina.

- Problem je vreme. Ako budemo u ovoj situaciji, a vreme adekvatno, na tribinama će biti 20.000 ljudi. Soči i Santa Klaru smo prošli na krilima publike, isto tako mogu da nas ugroze, igračima se u određenim situacijama vezuju noge. Teško je izdržati pritisak. Dajem neke izjave, ali suštinski sve radim zbog njih, jer nam mnogo znače. Marko oseća, ima emociju, znači da smo konkurentni za titulu ako budemo imali dosta navijača.

Koliko je emotivan, Stanojević nikada nije krio, kao ni koliko mu znači Partizan.

- Emotivan sam, ispoljavam to. Bio sam na sastanku sa ljudima iz kluba, imam potpunu podršku, radimo sve zajedno, a ja sam svaki treći dan u medijima, ljudima sam preko glave, prirodno je da ja budem taj. Uvek ima neko ko će reći da se ne bavim stvarim van terena, ali svi ljudi iz kluba su uz mene. Uvek govorim ono što osećam. Bio sam razočaran negativnom energijom posle Anortozisa. Zapitao se koja je svrha ovog posla. Prva ambicija je sportska, zbog nje sam došao. Dalje, radim to zbog navijača. Što, kao, imaću bolju ponudu u junu nego u decembru. I onda nemaš povratnu informaciju, jer smo prvo na tabeli igramo za proleće, a negativna je atmosfera. Meni to nema smisla. Da podrže momke kad ide dobro, a kritika i zvižduci ako smo treći na tabeli i ispali smo iz Evrope. Ako nema emocije, naravno da neću da ostanem. To je ta potrošnja. Svi bismo voleli u voljenom klubu da ostanemo deset godina, ali je teško.

Na kraju, dotakao se i odlaska iz kluba.

- Prvi put sam hteo da odem, jer nismo ništa osvojili, Drugi put zbog emocije. Ali, imate cilj i put. Nego se zapitate da li ima smisla. Ne kalkulišem nikad. Nikad iz Partizana neću otići zbog ponude drugo kluba. Mogu samo usled neuspeha ili emocije, potrošnje. Pogledajte kako sad izgledam. Imate primer Milojevića u Zvezdi koji je osvajao titule, igrao Ligu šampiona, pa otišao. Kod nas u klub je sve u redu, sve funkcioniše, svi smo zajedno dobio sam sve u okviru mogućnosti. Sve se dogovaramo i odlučujemo zajedno - istakao je Stanojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike