Sijaće Piksijeva Srbija u Kataru: Ljubinko Drulović najavio plan priprema "orlova" za Mundijal

20.12.2021

12:14

0

Član stručnog štaba naše reprezentacije analizirao igre nacionalnog tima

Sijaće Piksijeva Srbija u Kataru: Ljubinko Drulović najavio plan priprema "orlova" za Mundijal
20211114mmSrbija16 - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Kataru. Vođeni sigurnom rukom selektora Dragana Stojkovića Piksija i njegovih asistenata izbegli su baraž za Mundijal i mirno čekaju žreb za Katar.

Jedan od ljudi iz stručnog štaba Ljubinko Drulović otkriva neke planove za pripreme, priča o Ligi nacija, klupskim uspesima u Evropi...

- Plasman na Mundijal u Kataru je zaista veliki rezultat. Gledajući ono što je selektor Stojković obećao kada je došao na čelo reprezentacije, a potom i ostvario, jeste i fantastičan rezultat za samo devet meseci - rekao je trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović u razgovoru za Tanjug i dodao:

- Sve ovo što je ostvareno je velika stvar za ceo srpski fudbal, ali i za Srbiju kao zemlju. Mislim da će Mundijal u Kataru naredne godine biti izuzetno jak, a nama će biti zadovoljstvo da na najbolji način predstavimo svoju zemlju.

U istom delu baraža za Svetsko prvenstvo nalaze se Italija i Portugal, i jedna od te dve selekcije neće igrati u Kataru. Direktan plasman Srbije u Katar zbog ovoga još više dobija na značaju.

- Da tako kažem, moji Portugalci, gde sam dobar deo karijere živeo i igrao, u baražu su izvukli najtežeg mogućeg protivnika. Ne treba zaboraviti da je njihov prvi rival Turska, koja takođe ima veliki kvalitet, a sa druge strane Italijani igraju sa nezgodnim Makedoncima. Jedna od velikih reprezentacija neće videti Katar i to će za njih predstavljati ogroman neuspeh.

Drulović se osvrnuo i na grupu u kojoj će Srbija igrati u Ligi nacija.

- Dobili smo verovatno najjaču grupu. Švedska i Norveška su ozbiljne selekcije, a tu je i Slovenija, koja će verovatno imati poseban motiv kada bude igrala protiv Srbije. Biće svakako dobre utakmice. Naš cilj u Ligi nacija je prvo mesto u grupi i plasman u A diviziju ovog takmičenja, gde su najbolje selekcije sa kojima želimo da odmerimo snagu.

Drulović ističe da je ceo plan priprema za Mundijal u Kataru pomeren zbog termina samog Svetskog prvenstva.

- Kalendar je malo drugačiji ove godine, imamo u martu dve prijateljske utakmice, potom četiri utakmice Lige nacija u junu, a onda još dve u septembru, i to će biti otprilike to pred Svetsko prvenstvo. Nadam se da će svi reprezentativci biti zdravi i sposobni za ove važne utakmice.

Drulović se osvrnuo i na dobre rezultate Crvene zvezde i Partizana u evrokupovima.

- Fantastičan rezultat, izuzetno je važno da, pored uspeha reprezentacije, imamo dobre rezultate i u klupskom fudbalu. Na proleće će im biti sve teže i teže, jer dolaze sve kvalitetniji protivnici. Zvezda još uvek čeka protivnika u Ligi Evrope, Partizan je dobio protivnika po meri u Ligi konferencija, a neko od domaćih igrača bi mogao da se nametne selektoru Stojkoviću - zaključio je Drulović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike