Brojke Zvezdinog važnog šrafa su impozantne! Istakao se u Srbiji, ali i u Evropi

17.12.2021

16:38

0

Autor: 24sedam

Utakmicom u Bačkoj Topoli za crveno-bele okončana sezona

Brojke Zvezdinog važnog šrafa su impozantne! Istakao se u Srbiji, ali i u Evropi
20211107mmStanko - Copyright MN Press

Utakmicom sa TSC-om, fudbaleri Crvene zvezde završili su kalendarsku godinu. Kao što je i uobičajeno, "podvlači se crta" i objavljuju statistički podaci. Jedan od igrača koji je obeležio sezonu crveno-belih je Mirko Ivanić, a njegovi podaci su impozantni

Objavljen je i kraći tekst o učinku Zvezdine "četvorke"

- Impozantno zvuči, ali Mirko Ivanić nije propustio ni jednu utakmicu crveno-belih ove takmičarske godine, a kada na to dodamo i poslednjih šest mečeva iz prethodne sezone, dolazimo do broja od 40 uzastopnih mečeva u dresu našeg kluba. Da je Ivanić jedan od najvažnijih šrafova mašinerije Dejana Stankovića govori i podatak da je iskusni vezista na čak 23 utakmice ove sezone odigrao svih 90 minuta, dok je na svega 11 mečeva ulazio sa klupe ili bivao zamenjen.

Poslednji put se našao van terena 25. aprila 2021. godine kada se Zvezda sastala sa Inđijom u nacionalnom šampionatu, a vezni fudbaler nije ulazio u igru. Od početka sezone, Ivanić je na terenu proveo ukupno 2763 minuta u svim takmičenjima, i uz to upisao i 13 golova i 5 asistencija

Zvezdina "četvorka" se istakla i u Ligi Evrope, kada je svojim golom i asistencijom protiv Kluža dao veliki doprinos u plasmanu naše ekipe u grupnu fazu Lige Evrope petu uzastopnu godinu. I u grupnoj fazi je nastavio da beleži sjajne partije i svojim golovima protiv Midtjilanda i Ludogoreca bio jedan od zaslužnijih za istorijski plasman Crvene zvezde u osminu finala Lige Evrope.

Iza Ivanića su se po broju nastupa našli Milan Rodić sa 31 nastupom, dok su Aleksandar Dragović i Nenad Krstičić zabeležili 30 nastupa u crveno-belom dresu. Popularni Mića je pokazao da je nazemnljiv deo Zvezdinog tima, a verujemo da će i u nastavku sezone nastaviti da beleži odlične partije i time doprinosi u uspesima Crvene zvezde - navedeno je na sajtu crveno-belih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike