Zvezdina odbrana četvrta u Evropi! Iza sebe ostali velikane, u velikom stilu izborili prvo mesto u grupi

11.12.2021

14:58

0

Crveno-beli primili samo četiri gola u grupnoj fazi takmičenja

Zvezdina odbrana četvrta u Evropi! Iza sebe ostali velikane, u velikom stilu izborili prvo mesto u grupi
fk crvena zvezda - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su istorijski plasman u osminu finala Lige Evrope nakon remija u Portugalu sa Bragom.

Crveno-beli su pružali odlične partije tokom svih šest kola grupne faze, što govori i činjenica da su primili samo četiri gola. To Zvezdu svrstava na četvrto mesto najboljih odbrana drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Jedini gol za Zvezdu u Bragi dao je Aleksandar Katai sa penala.

Crveno-beli su tada primili poslednji od četiri gola koliko je ukupno završilo u mreži Milana Borjana tokom grupne faze, a taj gol je takođe postignut sa penala.

Crveno-beli su ostvarili sjajan uspeh završivši grupni deo takmičenja na prvom mestu. Što se tiče odbrane, bili su bolji samo Lacio, Vest Hem i Galatasaraj, koji su primili po tri gola, odnosno jedan manje od Zvezde.

 Odbrana pod vođstvom kapitena Milana Borjana odradila je odličan posao. U oba susreta protiv Ludogoreca, defanzivna linija bila je u potpunosti na visini zadatka, pa je Zvezdina mreža mirovala na mečevima protiv bugarskog predstavnika.

Isti broj golova kao Crvena zvezda primila je samo ekipa Monaka, dok su crveno-beli iza sebe ostavili poznata imena svetskog fudbala poput Liona, Rendžersa, Napolija, Lestera, PSV-a, ali i mnoge druge.

Napad je funkcionisao odlično kao i odbrana, što potvrđuje i činjenica da je na pet od šest utakmica Zvezda bar jednom zatresla mrežu protivnika, dok je u prvom meču sa Bragom dala dva.

- Crvena zvezda nastavlja da piše istoriju i beleži uspehe iz godine u godinu, a verujemo da će četa pod komandom Dejana Stankovića i u budućnosti donositi radost svim zaljubljenicima u crveno-bele boje – pohvalili su se iz kluba.

Zvezdina publika će moći da pozdravi dobre igre crveno-belih momaka u Evropi i prvenstvu protiv Radnika u ponedeljak od 18 časova kada će kapije stadiona "Rajko Mitić" biti otvorene za sve.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike