Stanković na terenu zaplakao, a posle i zablistao: Koje su granice Zvezde? Ne znam... (VIDEO)

09.12.2021

23:04

0

Autor: 24sedam

Gol koji je doneo veliki uspeh dao je Aleksandar Katai

Stanković na terenu zaplakao, a posle i zablistao: Koje su granice Zvezde? Ne znam... (VIDEO)
deki - Copyright Printscreen/YouTube

Crvena zvezda je odigrala nerešeno sa Bragom u poslednjoj utakmici grupne faze Lige Evrope, ali je to ipak bilo dovoljno za prvo mesto i direktan plasman u osminu finala. Posle meča sa Portugalcima, na konferenciji za medije se pojavio i šef struke Dejan Stanković.

I blistao je od sreće, a zahvalio se igračima.

- Zvezda je emocija! Čestitam igračima koji su odigrali nestvarno tešku utakmicu. Nekada treba pružiti više od maksimuma, pričao sam to, nekad mi je potrebniji čovek nego igrač, a to je bio slučaj večeras. Trebao nam je kilometar više, a pomerili smo lestvicu i ispisali istoriju. Još jednom, hvala navijačima što su prevalili toliki put da budu uz nas. Takođe, Braga je odlična i zahtevna ekipa. Da li je realno da smo prvi? Ne znam, ali teren je merilo, a mi znamo šta je naš kvalitet. Čestitam i Bragi na fer i teškoj utakmici, ipak, uvek pobedi bolji, a sreću moraš i da zaslužiš. Mi smo je zaslužili - počeo je Stanković koji je emotivno proslavio veliki uspeh.

Utrčao je na teren, legao je na zemlju, stručni štab i neki igrači su prišli da mu čestitaju i da proslave sa njim. Zatim je i zaplakao.

- Emocije su to... Trk je bio istorijski, a otišao sam kod naših navijača. Jednostavno, to su sve emocije koje sam imao u sebi bile satkane u tih nekoliko minuta. Posle utakmice me je pozvao sin Stefan i rekao da sam zaličio na Žoze Murinja i na njegov čuveni trk posle utakmice sa Barselonom. Imamo još dosta da radimo do tog nivoa.

Pohvalio je i sve ljude u klubu.

- Mnoge stvari čuvam za sebe, ali i pre ovog meča sam znao kuda sve vodi i šta smo uradili. Svi zajedno kao klub. Zbog toga, svi moramo da budemo svesni toga i da se osećamo ponosno. I prošle i ove godine smo grupnu fazu završili sa 11 bodova. Grupa je bila ujednačena, ali teren je merilo i navikli smo da trpimo, ali i da se radujemo. Svestan sam šta sam napravio - čudo. Međutim, sve ovo je plod rada, a mi smo mnogo vredni i svašta smo zajedno prošli, tako da je ovo momenat Zvezde. Posle 30 godina, ispisali smo istoriju, a koje su granice? Ne znam.

Ko će biti sledeći protivnik znaće se posle žreba koji je zakazan za kraj februara sledeće godine.

- Razmišljam samo o našem sledećem protivniku, a to je Radnik iz Surdulice sa kojim igramo u ponedeljak. Takođe, mnogo me je pogodila povreda Petrovića, on to nije zaslužio, jer mnogo dobro radi i napreduje. Krivo mi je kao čoveku zbog njega, s obzirom na to da znam koliko je posvećen. I to nije da žalim jer sam izgubio zadnjeg veznog, već onako ljudski, isto kao i zbog Sanoga, jer to su momci koji su borci.

Međutim, svi koji su počeli i ušli su bili na visini zadatka. Braga nije igrala sa klasičnom "desetkom", izašli smo visoko, dobro je to izgledalo. Trebalo nam je mnogo snage, a odigrali smo više od 30 utakmica ove sezone. Ipak, povređenima su igrači doneli to - zaključio je Stanković.

Do kraja kalendarske godine biće odigrana još dva meča Superlige, sa Radnikom i TSC-om. Početak priprema je zakazan za polovinu januara.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike