Zvezdo, hoćemo li na revanš? Predlog iz Čilea razgalio crveno-bele (FOTO, VIDEO)

09.12.2021

09:34

0

Autor: 24sedam

Kolo Kolo, klub koji je Crvena zvezda savladala u finalu Interkontinentalnog kupa, i postala prvak sveta, poslao sjajnu poruku "srpskom džinu"

Zvezdo, hoćemo li na revanš? Predlog iz Čilea razgalio crveno-bele (FOTO, VIDEO)
20191018mmPehar05 - Copyright MN Press

Osmi dan decembra upisan je zlatnim slovima u istoriju FK Crvena zvezda.

Tog dana 1991. godine srpski tim popeo se na krov sveta. Nakon osvojenog Kupa Evropskih Šampiona nešto ranije iste godine, u Tokiju je odigrano antologijsko finale Interkontinentalnog kupa.

S jedne strane Crvena zvezda sa druge čileanski Kolo Kolo.Briljantni Vladimir Jugović sa dva i sjajni Darko Pančev sa jednim golom doneli su crveno-belima titulu prvaka sveta.

 

 

Uspeh, koji iz današnje perspektive deluje kao naučna fantastika, pamte svi na ovim prostorima, ali taj meč pamte i Čileanci.

Odatle i sjajna poruka koju je Kolo Kolo poslao Crvenoj zvezdi na dan istorijske pobede u Tokiju.

- Na današnji dan pre 30 godina Kolo Kolo (šampion Južne Amerike) i Crvena zvezda (šampion Evrope) sastali su se u borbi za Interkontinentalni kup u Tokiju, Japan. Više od 62.000 ljudi videlo je trijumf srpskog džina. Prijatelji, neki revanš uskoro - stoji na društvenim mrežama Čileanaca.

 

 

Odlična ideja! Mogli bi klubovi da se izdogovaraju i odigraju taj revanš, a svi ljubitelji fudbala da se prisete kako je to bilo vladati planetom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike