Zvezda igra meč generacije: Stanković "udara" najjače što može, ovo su njegovi starteri (SASTAV)

08.12.2021

17:01

0

Na raspolaganju je ponovo Gobeljić, nema Sanoga

Zvezda igra meč generacije: Stanković "udara" najjače što može, ovo su njegovi starteri (SASTAV)
20211104ivZvezdaMitjiland34 - Copyright MN Press

Fudbalere Crvene zvezde u četvrtak očekuje utakmica protiv Brage, u kojoj će biti odlučeno u kojoj fazi kog takmičenja će početi evropsko proleće. Prvo, na kojem su sada garantuje osminu, drugo 1/16 finala Lige Evrope, a treće vodi u Ligu konferencija.

Pošto je ulog veliki, odnosno da je ovo meč generacije, šef struke prvaka Srbije Dejan Stanković bi trebalo da izvede najjači mogući sastav. Na put ka Portugalu nisu pošli Veljko Nikolić, Seku Sanogo i Filipo Falko, a na spisku su: Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Aleksandar Dragović, Miloš Degenek, Radovan Pankov, Strahinja Eraković, Milan Rodić, Njegoš Petrović, Nenad Krstičić, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić, Mirko Ivanić, Petar Stanić, El Fardu Ben, Aleksandar Katai, Rišairo Živković, Milan Pavkov i Marko Lazetić.

Na konferenciji održanoj u Beogradu, Stanković je rekao da već zna prvih 11 za utakmicu koja će početi u četvrtak, u 21 čas.

Startna postava bi trebalo da izgleda ovako, odnosno da se ne razlikuje mnogo u odnosu na prethodni meč u Superligi Srbije, sa Napretkom. Očekivano, na golu će biti Milan Borjan, a ispred njega kao bekovi Marko Gobeljić i Milan Rodić. Gobeljić nije bio na raspolaganju za prethodni meč sa Ludogorecom, koji je preskočio zbog crvenog kartona protiv Midtjilanda. Štoperski tandem će činiti Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković.

Kako Stanković ne može da računa na Sanoga, u tandemu sa Gelorom Kangom trebalo bi da zaigra Njegoš Petrović koga je posebno pohvalio u najavi duela sa Bragom.

- Vratili smo Petrovića u takmičarski ritam, igra fenomenalno i biće adekvatna zamena za njega - kazao je Stanković.

Još bliže golu Portugalaca biće već standardna trojka El Fardu Ben, Mirko Ivanić i Aleksandar Katai. Najistureniji biće Milan Pavkov.

Tako da bi startna postava crveno-belih trebalo da izgleda ovako: Borjan, Gobeljić, Eraković (Degenek), Dragović, Petrović, Kanga, Ben, Ivanić, Katai i Pavkov.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike