Najveći Zvezdin uspeh posle Barija, pobeda za sve koji pate sa Zvezdom: Stanković ne može da obuzda emocije posle Brage

09.12.2021

22:15

0

Blistao je trener šampiona Srbije posle meča

Najveći Zvezdin uspeh posle Barija, pobeda za sve koji pate sa Zvezdom: Stanković ne može da obuzda emocije posle Brage
Tan2021-12-9_23540584_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Crvena zvezda se plasirala u osminu finala Lige Evrope, što je najdalje dokle je tim stigao u Evropi još od dvomeča sa Barselnom 1996/97. u Kupu pobednika kupova. 

Ipak, trener Dejan Stanković, koji je blistao posle remija u Bragi, veruje da je ovo najveći uspeh Zvezde još od Barija, što je rekao i za TV Arena sport posle meča. 

- Posle Barija, ovi momci su ispisali istoriju, to je ta utakmica, to je taj momenat. Da je bilo teško - jeste, da je bilo izostanaka – jeste, ostali smo bez Njegoša (Petrovića) pred početak utakmice. Uspeli su da skupe snagu i odigraju. Ovo je pobeda za sve koji znaju da pate i da se raduju sa Zvezdom. Ovo je uspeh kluba, velike čestitke mom stručnom štabu, koji su 24 sata dnevno uz momke, koji ne odustaju kad je teško i kad boli. Veliki posao su uradili. I onda dolaze oni, koji pišu istoriju i izlaze na teren. Skupiti 11 bodova u ovakvoj grupi i ići u osminu finala... 

Šta bi za ovaj tim bilo podizanje nivoa? Četvrtfinale? Polufinale?

- Ja sam realista. Treba da radimo još dosta, da malo osvežimo, ali to će se pričati posle. Ne znam šta bih rekao od sreće. Jer doći u Zvezdu, kući, ispisati istoriju posle Barija... Ovo mi je najveća radost na klupi Zvezde. Bilo je lepih momenata, ali ovo je ono pravo.  

Rekli ste pre meča da je ovo diplomski ispit za vaš tim, koju biste im ocenu dali?

- 10! 10 za zalaganje, za požrtvovanje, za veru, za odricanje. Mi smo igrali protiv odlične ekipe, ne treba to da se zaboravi. Oni su mnogo, mnogo dobra ekipa, ali nismo želeli da se predamo. Da, dali su gol, ali smo mi spremali i jedan scenario i drugi scenario. Nemam šta da dodam, ponosan sam na njih

Pogledajte radost Stankovića posle meča:

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike