Zvezda pred utakmicom generacije: Stanković želi hrabru igru svog tima!

08.12.2021

13:25 >> 13:46

0

Crveno - beli sa Bragom igraju u četvrtak od 21 sat

Zvezda pred utakmicom generacije: Stanković želi hrabru igru svog tima!
viber_image_2021-12-08_14-07-28-992 - Copyright 24sedam

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak igraju poslednje kolo grupne faze Lige Evrope. Crveno-beli su već osigurali evropsko proleće, ali ne i prolaz u nokaut fazu, jer uoči poslednjeg kola dalje mogu da prođu i Braga i Midtjiland.

Crveno-beli su u najboljoj početnoj poziciji, jer drže prvo mesto sa bodom više od Brage i dva od Midtjilanda. Ipak, čeka ih najteži mogući posao u grupi, pošto gostuju Bragi, izuzetno čvrstoj ekipi na svom terenu, koja je pritom i u sjajnoj formi. 

Danas je na Marakani održana konferencija za medije, na kojoj je govorio treenr ekipe, Dejan Stanković.

- Moglo bi se reći da je ovo diplomski rad posle skoro dve godine zajedničkog rada, zajedničkog napretka, dobrih utkmica, trofeja.. Pokušavam da momcima predočim da jednom utakmicom imamo šansu d auđemo u osminu finala Lige Evrope. To je kao da smo sad u šesnaestini i da imamo povoljan rezultat. Onako kako spremamo utakmicu ne želi da budem od starta podređen. Kada to bude trebalo, gledaćemo da svi budemo podređeni i da znamo kako da odgovorimo na njihovu ofanzivu. Ali, želim i da budemo opasni, da imamo hrabrost više sa loptom nbego bez lopte. Kada zaokružimo jedan ciklus, ovo je je jedna od najvažnijih utakmica generacije - istakao je Stanković.

U prvoj utakmici ovih rivala, na Marakani su crveno-beli slavili sa 2:1, a sada Stanković ističe da Braga više nije ista ekipa.

- Oni imaju kvaliteta u posedu, napadanju dubine, u zadnjoj trećini ispred gola... Dosta dobro napadaju prostor i tehnički su perfektni. Takvi su bili i u Beogradu.Treba da se branimo, branićemo se, ali želim i da budemo opasni. Braga u zadnje vreme igra odlično, u fenomenalnoj su formi. Mislim da su promenili odnos u poslednja dva meseca. Nije ista ekipa kao u septembru. Respektujemo ih dosta, znamo njihove vrline, ali i manje. Nećemo odustati od našeg cilja. Ovakvu šansu ne treba ispuštati i svesni smo šta može da nam donese - kazao je strateg crveno-belih, pa dodao:

O Sanogu

"Sve smo pokušali i jednostavno ne ide. Nije zaečio povredu i to je jedan veliki hendikep za nas. Svi znamo šta Sanogo nama donosi. Svaka njegova dobra igra, bila je naša ubojita u napadu. Uspeli smo da vratimo Njegu u takmičarski ritam, igra fenomenalno, tako da će biti adekvatna zamena"

- Totalno druga ekipa. DOsta življa, direktnija, sa puno samopouzdanja. Igraju dobar fudbal u poslednjih mesec dana i stavrno su dominantni. Mi ćemo gledati da odgovorimo dobrom organizacijom pre svega, o volji i želji ni da pričamo, to je na maksimalnom novou. Samo da znamo, u momentima kada moramo da trpimo, da to radimo organizovano. Verujem u momke i da možemo da napravimo pozitivan rezultat za nas. Analizirali smo ih do detalja, sad utakmica nosi svoje. Sreću nekad moraš i da zaslušiž, bez straha će biti to vam garantujem.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike