Partizan čeka Pazar, a sprema i Anortozis: Teško je sačuvati svežinu, ali je finiš sezone

04.12.2021

14:30

0

Trener traži maksimalan fokus od svojih igrača

Partizan čeka Pazar, a sprema i Anortozis: Teško je sačuvati svežinu, ali je finiš sezone
pfc10 - Copyright FK Partizan

Superliga ulazi u foto-finiš jeseni, ostala su još tri kola kraja prvog dela sezone. Lider je Partizan, koji želi da sačuva prvu poziciju, a ujedno se u četvrtak sprema za odlučujući meč u Evropi.

Ali, pre toga – Novi Pazar. Ekipa koja se bori za opstanak, ali koja je bez poraza već osam mečeva. Trener Aleksandar Stanojević se nakon opraštanja od Moce Vukotića okrenuo ovom meču.

- Igramo utakmicu koja, kao i svaka druga, znači ostanak u trci za titulu. Igramo protiv Pazara, koji nije izgubio osam utakmica. Ali ne samo to, da su izgubili svih osam, isto bismo bili oprezni. Spremni smo. Mislim da su se svi igrači vratili iz povrede, osim ovih koji duže odsustvuju, ostali su svi spremni. Vujačić se vratio, Holender, Terzić… Videćemo posle treninga – rekao je Stanojević novinarima.

Ekipi mnogo znači što će igrati kod kuće, pogotovo u svetlu svih incidenata iz meča u Pazaru.

- Naravno da je lakše igrati u Beogradu, nego u Novom Pazaru. Oni su sa novim trenerom neporaženi u osam utakmica. Čukarički su u kratkom roku iznenadili, dva puta igrali nerešeno. Dosta toga je bilo kod kuće, tako da nam je sigurno da igramo na našem stadionu, nego tamo u njihovoj atmosferi. Izuzetno su agresivni i borbeni i videćemo na koji način ćemo probiti njihov blok.

Trener je rekao da se nada podršci navijača.

- Mi smo posle Flore imali tri utakmice gde su nas navijači bodrili i podržavali nas. Znam da je termin nedelja popodne i da može da bude loše vreme. Svaki navijač koji dođe, voleo bih da bude uz ekipu. Mnogo nam znači njihova podrška. Bilo ih je dosta u Nišu, kad smo igrali protiv Dubočice. Voleo bih da navijači budu uz nas u borbi za titulu.

Nije lako sačuvati ni fizičku formu, pošto je takmičarska sezona počela još u julu.

- Sigurno da je teško, kraj je polusezone. Rekao sam da ćemo odigrati 35 utakmica. Nadam se da smo svim ovim rotacijama zadržali svežinu, svi su spremni, imali smo trening, svi dobro izgledaju. Nadam se da će u ovom foto-finišu biti sve kako treba.

Kad smo već kod kalkulacija, imate li u vidu i Anortozis?

- Mi uvek pravimo dve utakmice, da ne kažem tri. Tako da ćemo nešto iskalkulisati, s tim da još nemamo jasnu sliku kako ćemo izaći protiv Anortozisa, tako da ćemo videti sutra.

Brine li vas što je evropsko proleće stalo u 90 minuta?

- Ne brine me, imali smo to i pre. Soči je utakmica u kojoj je sve stajalo 90 minuta, pa i Santa Klara. Dobra je situacija da mi na našem stadionu odlučujemo o proleću u Evropi. Ako zaslužujemo, ići ćemo; ako nije, nećemo. Svaka je odlučujuća, navikli smo na to, sa tim živimo i radimo. Bolje je tako nego da ništa ne odlučuje.

Mladi Marko Milovanović je iskoristio šansu koju je dobio u kupu, a ne igra više jer pokriva identičnu poziciju kao i najbolji strelac tima, Rikardo Gomeš.

- Mali problem je što su on i Rikardo slični tipovi igrača i malo ih je teže upariti. Sigurno ćemo raditi neke stvari na pripremama i onda ćemo probati da ih uparimo. Pokazao je da je zamena, ali s obzirom na značaj, teško je vaditi Rikarda, koji je naš najbolji golgeter. Teško je napraviti situaciju da nađemo da igraju zajedno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike