Ko je želeo da ogadi fudbal u Novom Pazaru, uspeo je u nameri! Incidenti, prekid i pobeda Partizana!

08.08.2021

18:07 >> 21:52

0

Fudbaleri Partizana slavili sa 4:1 pobedu nad ekipom Novog Pazara u meču 4. kola Superlige

Ko je želeo da ogadi fudbal u Novom Pazaru, uspeo je u nameri! Incidenti, prekid i pobeda Partizana!
Copyright Rikardo, Slobodan Urošević/FK Partizan

Jedna dobra takmičarska utakmica u kojoj je Partizan dominirao njenim većim delom pretvorila se u mučnu fudbalsku predstavu, čiji se kraj uprkos lepim akcijama i golovima jedva čekao kod većine normalnih navijača.

Crno-beli su odneli tri boda iz Novog Pazara pobedom 1:4, zahvaljujući golovima Natha u 42, Uroševića u 49, Rikarda u 81 i Sume u 77. minutu. Jedini gol za domaće koji je prekinuo Partizanov niz bez primljenog gola na tri prvenstvena meča postigao je mladi Lazar Mihailović u 90. minutu.

Aleksandar Stanojević/FK Partizan

Sve se što se normalnog fudbala završilo u 62. minutu, posle teškog kiksa Ostojića koji je u gol pretvorio Rikardo. Odjednom se pažnja sa terena preselila na tribine, a tamo niko nije mogao da shvati ko stvara problem i zašto se jedan meč pretvara u grozomornu predstavu.

Prekid je trajao pola sata, kao rezultat ultimatuma domaćeg kluba da se sa tribine izbace navijači Partizana jer su provocirali publiku skandiranjem Ratku Mladiću. Usledile su mučne scene, nagovaranja, sve dok sudija Milanović nije pokazao odlučnost da će prekinuti utakmicu ukoliko navijači gostujućeg tima ne napuste stadion.

Rikardo/FK Partizan

U tom metežu se dešavalo svašta. Letele su i flaše ka igračima Partizana, ali znale su odatle svojevremeno da polete i eksplozivne naprave, pa se oko toga zvaničnici nisu preterano uznemiravali. Konačno, posle pola sata prinudne pauze, kada su gostujući huligani otišli sa tribine, nastavljena je utakmica, ali tada je malo kome bilo do fudbala. Možda se samo Sumi još igrao fudbal, jer je dobio šansu, trčao, nudio se svima za pas igru, da bi na kraju na asistenciju Baždara doneo vođstvo 0:4.

Partizan sledeću utakmicu igra protiv Sočija u četvrtak u 21.00 u Humskoj.

kraj

90. minut – Lazar Mihailović, gol 1:4, glavom pogađa bonus domaćih.

86. minut – Žuti karton za Smiljanića.

83. minut – Ušli su Smiljanić i Marko Milovanović, izašli su Zdjelar i Pantić.

81. minut – Gol, 4:0, VAR pet minuta studirao položaj igrača Partizana pre gola Sume.

76. minut – Suma 0:4, ali pomoćni sudija pokazuje da je pre toga Baždar bio u ofsajdu. Snimak pokazuje da je njegov položaj bio regularan. Čeka se VAR.

73. minut – Stanojević želi da zatvori meč. Trojica zadnjih veznih na terenu, jer se Šćekić pridružio Jojiću i Zdjelaru. Suma pokazuje da mu se igra fudbal, nudi saradnju na sredini, ali čekaju se tek lopte ka mladom Baždaru koji je u špicu.

70. minut – Supertalentovani Pazarac Samed Baždar igra pred svojim sugrađanima.

69. minut – Za Partizan će u nastavku igrati Baždar, Suma i Šćekić. Izašli su Rikardo, Natho i Terzić.

prekid – Samo sudija zna koliko će se još igrati ovaj meč sa previše nefudbalskog sadržaja koji je isforsiran od nebitnih ljudi. Sve je moglo i kraće da potraje!

prekid– Tribine se prazne, igrači su u svlačionicama. Domaći su uspeli u svom ultimatumu. Gostujuće pristalice moraće napolje. Ne igra se od 61. minuta.

prekid – Prekid i dalje traje! Domaći neće na teren dok gostujuće pristalice ne napuste stadion, a razlog za to je skandiranje Ratku Mladiću.

prekid – Čeka se pražnjenje tribina. Navijači Partizana će morati da napuste stadion, jer domaći igrači neće da izađu na teren dok se to ne desi.

prekid – Utakmica će biti imati svoju dugu nadoknadu vremena, budući da prekid dugo već traje i još nije jasno kada će sudija Milanović pokazati da se ona može nastaviti.

prekid – Incidenti su kulminirali zbog gađanja igrača Partizana flašama od strane domaćih navijača. Prekid i dalje traje!

prekid – Haos na stadionu! Navijači Partizana napravili su problem zbog čega su Natho i Zdjelar pokušali da smire situaciju. Nije jasno kako su se ispred Natha našli pojedini igrači Novog Pazara koji su želeli obračun s njim. Sudija Milanović je pored policajca i čeka se smirivanje stanja kako bi mogla da nastavi utakmica.

62. minut – Ostojić je katastrofalno reagovao, jednu prelaku loptu ispustio je ostvavljajući Rikardu ovu poklon situaciju za 0:3.

61. minut – Rikardooooo, 0:3

Natho/FK Partizan

55. minut – Jedan pokušaj domaćih, koji su sada krenuli na sve ili ništa, jer trenutni rezultat ne ostvalja drugačiji izbor. Jokismović je probao da kreira nešto značajnije, bez uspeha.

50. minut – Bila je to klasična kontra u kojoj je Jojić kod šesnaesterca odlučio da odloži loptu na levu stranu, odakle je iz punog trka Urošević gađao i pogodio za 0:2.

49. minut – Goool, Urošević 0:2!

47. minut – Prve izmene izvršio je trener Novog Pazara. Umesto Ratkovića u igri je Handžić, dok je Dimić svoje mesto ustupio Mladenoviću.

46. minut – Utakmica je nastavljena!

Nikola Terzić/FK Partizan

45+4. minut – Umalo 0:2. U prilici je bio Terzić, koji je glavom uhvatio centaršut Uroševića sa levog krila. Sve je izgledalo lepo, osim što je taj završni udarac otišao preko prečke. To je bio ujedno i poslednji događaj u prvom poluvremenu.

45+2. minut – Ukazuje se pomoć Ratkoviću, igraće se još dva minuta u nadoknadi vremena zbog onog velikog prekida u 37. minutu.

45. minut – Crno-beli su skinuli veliki psihološki teret Nathovim golom.

42. minut – Nije važno što Pantićeva desnica nije nameštena, kad sjajno funkcioniše Nathova levica. Sevnula je sa 23 metra i pogodila donji desni ugao Ostojićevog gola – 0:1 za Partizan!

40. minut – Opet Pantić, opet pored gola! Jojić je proigrao mlađeg saigrača, koji je ponovo oprobao desnicu. Večeras očigledno nije podešena kako treba.

37. minut – Dvominutni prekid zbog nečeg što se dešava oko navijača domaćeg tima. Sudija Milanoviće je prijavio slučaj delegatu, ovaj je tražio od organizatora utakmice da reaguje.

34. minut – Rikardov šut iz okreta nije doneo promenu rezultata.

33. minut – Pokušao je Urošević posle ubacivanja sa desne strane. Levi bek je dobro predvideo da će taj centaršut završiti na njegovoj stativi, ali šut glavom nije bio najspretniji.

31. minut – Mada je igra rukom postojala, sudiji Milanoviću nije skrenuta pažnja iz VAR sobe.

28. minut – Crno-beli reklamiraju igru rukom, traže penal, jer je Pavišić rukom presekao centrašut sa desne strane.

25. minut – Bacanović odlično parira na sredini terena.

23. minut – Prvo pravo uzbvuđenje kreirano od crno-belih. danilo Pantić sa oko 25 metara šutirao zamalo pored gola.

19. minut – Domaći su amortizovali sve pokušaje rivala, pa su u jednom napadu čak dva puta centaršutevima tražili svog špica u kaznenom prostoru Popovića. Jednom je intervenisao Zdjelar, drugi put je glavom izbio Vujačić, tako su odbijeni napadi ekipe Milana Milanovića.

16. minut – Zdjelar je dugom loptom pronašao Rikarda, koji je loptu sustigao pre gol-aut linije, da bi kasnije u driblingu probao da prođe štopera Kovačevića. U tome je samo donekle uspeo. Lopta je prošla Pazarcu kroz noge, ali Rikardo nije mogao dalje. Milanović je ponovo bio blizu situacije, pa ni ovo nije bilo dovoljno čvrsto od defanzivca da bi se svirao penal za Partizan. U istom napadu Pantić je izašao na dugačak pas Natha, ali je sudija pokazao da se nalazio u ofsajd položaju.

13. minut – Zdjelar i Jojić su uspostavili svoju vladavinu na sredini terena. Pazarci su sve više pritisnuti i sada se sa 11 igrača brane na 20-25 metara od Ostojićevog gola.

9. minut – Akcija Terzića po desnoj strani završena je dodavanjem Natha ka Lutovcu. Bek je uspeo da napravi sebi dobru situaciju jer se driblingom oslobodio direktnog čuvara, ali je u svojoj velikoj želji preterao, pa je lopta završila u gol-autu. Usput je Lutovac i pao, ali je sudija Milanović samo pokazao rukom da se digne i meč nastavi.

6. minut – Aktivniji Pazarci na staru meča. Igra se uglavnom na polovini Partizana.

2. minut – Lutovac je ponovo desni bek i nije meč otvorio na najbolji mogući način. Prvo je loše intervenisao, a zatim je morao da blokira Bacanovićev pokušaj da ubaci loptu sa levog krila. Korner za domaće.

1. minut – Počelo je!

UŽIVO BLOG

Novi Pazar – Partizan (0:1)

Gradski stadion. Gledalaca: 3.000. Sudija: Miloš Milanović

Novi Pazar: Ostojić – Vlajković, Kovačević, Pavišić, Joksimović – Delimeđac (od 57. Kiković), Bacanović, Kojičić – Ratković (od 46. Handžić), Dimić (od 46. Mladenović), Aganspahić.

Partizan: Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar – Terzić, Natho, Pantić . Rikardo.

Fudbaleri Partizana večeras od 21.00 igraju u Novom Pazaru meč 4. kola Superlige. Crno-beli će pokušati da održe seriju pobeda bez primljenog gola, ali protivnik je po tradiciji neugodan, budući da su na poslednjih sedam gostovanja u Novom Pazaru samo jednom savladali domaći tim.

Trener Stanojević se odlučio za tim sa Popovićem na golu, uz povratak Miloša Jojića i debi Nikole Terzića, koji će imati i ulogu bonus igrača.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike