Srbijo, uživaćeš sa „orlovima“ u Kataru! Spektakl - generalna proba Mundijala ostavlja bez daha! (FOTO/VIDEO)

02.12.2021

16:39

0

Autor: 24sedam

Katarani su spremni za predstojeće prvenstvo sveta u fudbalu

Srbijo, uživaćeš sa „orlovima“ u Kataru! Spektakl - generalna proba Mundijala ostavlja bez daha! (FOTO/VIDEO)
profimedia-0645634041 - Copyright Profimedia

Fudbalska euforija još drma Srbiju. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu konačno su dočekali jedanu veliku pobedu „orlova“, koji su trijumfom u Portugalu (2:1) izborili direktan plasman na Mundijal, koji će se održati naredne godine u Kataru.

Iako je izbor domaćina predstojećeg prvenstva sveta praćen brojnim kontroverzama i skandalima, to nikako ne umanjuje ogroman posao koji su Katarani napravili kako bi istorijski, prvi Mundijal u zimskom periodu, bio spektakularan na svakom nivou.


A delić onoga što nas očekuje od 21. novembra do 18. decembra naredne godine imali smo prilike da vidimo na otvaranju Arab kupa, koji je zamišljen kao generalna proba pred dolazak najboljih planetarnih fudbalskih reprezentacija.

Ono što je viđeno pre dve večeri u Dohi staje u jednu reč – spektakularno! Organizatori Svetskog prvenstva potrudili su se da skoro sve stadione na kojima će se igrati Mundijal završe godinu dana uoči Mundijala, i prezadovoljni su onim što su prikazali tokom svečanog otvaranja Arab kupa.

- „Al Bajt“ (stadion na kojem će se otvoriti SP) je dom u kojem se svi ujedinjuju, gde se svi okupljaju. To je simbol onoga što će predstavljati SP. Igrati utakmice na ovako lepom stadionu, tako simboličnom, je nešto što moramo da cenimo i što će biti presudno za uspeh Mundijala – kazao je prvi čovek FIFA Đani Infantino. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike