Genijalan potez Piksijevih “orlova“ oduševio Francuze! Ristić o milionu poklonjenom deci Srbije: Pitanje se nije postavljalo!

27.11.2021

21:55

0

Autor: 24sedam

„Svesni smo da je život koji vodimo blagoslov, nije se postavljalo pitanje“

Genijalan potez Piksijevih “orlova“ oduševio Francuze! Ristić o milionu poklonjenom deci Srbije: Pitanje se nije postavljalo!
20201118npRistic7 - Copyright MN Press

Fantastična lisabonska noć „orlova“ još je jedna od top tema evropskih medija. Ali, kako vreme prolazi, izdanje Piksijevih „ratnika“ na trabi „La Luža“ zamenjuje humani potez srpske selekcije, koja je odlučila da milion evra, dobijenih od države za plasman na Mundijal u Kataru naredne godine, pokloni u humanitarne svrhe, deci Srbije.

Kako se dobar glas daleko čuje, tako nije bilo potrebno mnogo vremena da odluka Tadića i drugova zavredi pažnju evropskih medija, pa je o tom gestu, za francuski portal „France Bleu Herault“ pričao Mihailo Ristić.

- Pred odlazak u Lisabon posetio nas je predsednik države i najavio bonus od milion evra. Mislim da smo doneli pravu odluku, jer je u Srbiji mnogim mališanima ovaj novac potrebniji nego nama. Taj milion im je mnogo važan i svi smo se složili s tim – rekao je Ristić i dodao:

- Ceo tim, uključujući i mene, shvata da je život koji vodimo blagoslov. Imamo sreće da radimo to što radimo, da živimo svoj san. Posebno mislim na meč u Portugalu, na predstavljanje naše zemlje i pobedu u toj utakmici. Kada se pojavila mogućnost da se novac da deci, pitanje se nije postavljalo. Za mene je bilo očigledno, a mislim i za ostatak reprezentacije.

Zanimalo je Francuze i kakvo je detinjstvo imao Ristić.

- Da budem iskren, divno. I ponekad mi nedostaje taj period. Odrastao sam u Bosni, u malom selu u Republici Srpskoj, gde sam provodio vreme sa svojim rođacima, koji su mi bili i najbolji prijatelji. Fudbal je bio sve što smo imali, igrali smo ga od jutra do mraka. Ponekad se sa setom setim tih vremena, nostalgičan sam. Ne idem tamo često, ali kada, leti, imam malo vremena, volim da se vratim, jer mi nedostaje to mesto.

Pričao je Ristić i o odrastanju u ratnim godinama, a potom se priča vratila na lisabonsku noć i direktan plasman „orlova“ na Mundijal.

- To je neverovatno, ostvarenje sna. Od malih nogu smo sanjali o tome, zbog toga se i bavimo fudbalom, da bismo se takmičili na Svetskom prvenstvu. Meč u Portugalu je bio lud, jer smo pobedom protiv velikog tima imali priliku da se kvalifikujemo. To je bila jedna od najboljih noći u mom životu. Atmosfera i energija u timu, oko stadiona… Svuda – rekao je Ristić, otkrivši da svaki dan razmišlja o Mundijalu.

- To je veliki motivator. Na svakom treningu, svakoj utakmici… Zapravo, sve vreme mislim na SP. Imamo godinu dana da se spremimo, da damo sve od sebe, podignemo nivo igre. Niko ne zna ko će biti izabran, ali daću sve što mogu, ultra sam motivisan da budem učesnik Mundijala – kazao je Mihailo Ristić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike