Planeta dobija najboljeg fudbalera sveta, a svi se prave da ne znaju gde će završiti Zlatna lopta

29.11.2021

12:53

0

Mnogi ukazuju na to da će pobednik doći u pariski teatar iz komšiluka

Planeta dobija najboljeg fudbalera sveta, a svi se prave da ne znaju gde će završiti Zlatna lopta
zlatna lopta - Copyright Profimedia

Dobitnik Zlatne lopte "Frans fudbala" biće poznat večeras na gala ceremoniji u pariskom pozorištu Teatar Šatele, a nezvanično se može čuti da je najbliži ovom priznanju Argentinac Leo Mesi, koji je poslednji put trijumfovao u ovoj kategoriji 2019. godine.

Iako su se organizatori dugo trudili da u tajnosti sačuvaju ovaj važan podatak za celi fudbalski svet, prvo je procurilo kako su Mesi, Levandovski i Benzema u najužem krugu za prestižnu nagradu, a kasnije su mnogi krenuli da spekulišu sa pobedom Argentinca.

Profimedia
 

Ukoliko se pokaže tačnom ova vest, Mesiju će to biti sedma Zlatna lopta u karijeri. Njega i kladionice vide kao favorita, tako da je kvota za pobedu 1.3, dok trijumf Levandovskog donosi tri puta više od uloženog, a kod Benzeme pravo bogatstvo, jer je koeficijent čak 40.

Mesi se i u 2021. godini izdvojio sa postignutim 41 golom i 18 asistencija. Na ekipnom planu bio je ključan za Argentinu u konačnom osvajanju Kopa Amerike, posle 28 godina čekanja "gaučosa" na ovaj trofej. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrice Evra (@patrice.evra)

 

Mesijevu pobedu u izboru "Frans fudbala" potvrdili su iz svojih izvora španska "Marka" i novinar "Skaj sportsa Italija" Mateo Moreto, a još ranije Patris Evra.

Moreto tvrdi da igrač to odavno zna, a da sa tom informacijom barataju i njegovi prijatelji. Glavni i odgovorni urednik "Frans fudbala" Paskal Fere priznao je da dobitnik već ima tu informaciju i da su tim povodom već urađeni intervjui i snimanja, ali da je sve to odrađeno diskretno, u najvećoj tajnosti.

Iskustva iz ranijih godina kažu da su vesti o dobitniku uglavnom curile kada bi se novinar iz Pariza uputio u inostranstvo na intervju sa laueratom, ali da to ove godine nije bio slučaj, jer Mesi je stanovnik Pariza od letos.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike