Mesi brani Kumana: Najlakše je treneru "skinuti glavu"

23.11.2021

17:34

0

Autor: 24sedam

Argentinac je sada član Pari Sen Žermena

Mesi brani Kumana: Najlakše je treneru "skinuti glavu"
Copyright Lionel Mesi/Tanjug/AP Photo/Francois Mori)

Od odlaska Lionela Mesija iz Barselonom, desilo se mnogo toga na "Nou Kampu". Pre svega, došlo je do promene trenera. Otišao je Ronald Kuman, a došao Ćavi Ernandez.

Argentinac je u intervjuu za Marku rekao da uprava kluba u kojem je praktično proveo ceo svoj fudbalski život nije lepo postupila prema Holanđaninu.

- Nikada nije fer prema trenerima i tako je bilo sa Kumanom, sa Valverdeom… Kada su rezultati loši, najlakše je okriviti trenera i smeniti ga. Kuman je došao u teškom trenutku, kada je veliki broj ključnih igrača napustio klub, ali i uspeo da promoviše dosta mladih fudbalera. Kao što rekoh, najlakše je otpustiti trenera. To znaju i oni, jer im je to profesija - kazao je Mesi, sada igrač Pari Sen Žermena.

Od Ćavija, očekuje mnogo.

- Barselona prolazi kroz fazu rekonstrukcije, a u timu ima mnogo mladih igrača. Mislim da ima boljih timova od Barse, ali iako ne odaju takav utisak, ne znači da neće biti u mogućnosti da se bore, jer treba uzeti u obzir Ćavijev dolazak sa kojim se vratio i entuzijazam.

Može mnogo da doprinese. Kao trener, zna mnogo, savršeno poznaje mesto i od detinjstva živi u Barseloni. Vratio je veru u Barsu, jer je veoma cenjen među igračima i navijačima. Biće veoma važan trener za mlađe igrače jer će ih naučiti. Sa njim će tim samo da raste - dodao je Argentinac, ne želeći da se osvrće na period iza sebe.

Barsu je napustio, i to je to...

- Otišao sam i dosta vremena je prošlo. Rekli su da ne mogu da mi produže ugovor i da ne mogu da ostanem. Ne moramo da tražimo krivca i osvrćemo se na ono što se dogodilo. Ostaću pri onome što su mi rekli i to je to - kazao je između ostalog Mesi, uz jednu opasku.

- Mnogo puta sam rekao da ću se jednog dana vratiti u Barselonu, jer je ona moj dom i želim da živim tamo. Naravno, ukoliko mogu da doprinesem i pomognem klubu, voleo bih da se vratim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike