Nadmeni portugalski selektor ubeđen u plasman na Mundijal kao u pobedu nad Srbijom

18.11.2021

07:50

0

Fernando Santoš traži još jednu šansu za iskupljenje zbog poraza od "orlova"

Nadmeni portugalski selektor ubeđen u plasman na Mundijal kao u pobedu nad Srbijom
santos - Copyright MN Press

Selektor portugalske reprezentacije Fernando Santoš rekao je da će podneti ostavku ako ne bude mogao da odvede svoju reprezentaciju na Svetsko prvenstvo 2022. kroz plej-of.

Portugal će posle poraza od Srbije u ključnom meču za katarsku vizu morati da se bori za nju u martu kroz dva meča u baražu. U ovoj fazi takmičenja učestvovaće 12 timova raspoređenih u tri grupe po četiri ekipe, a samo će pobednici finala izboriti plasman na najveće fudbalsko takmičenje.

- Od kada sam došao u Fudbalski savez Portugala 2014. godine, uvek smo o svemu razgovarali i analizirali. Uvek smo, pod bilo kojim okolnostima, pregovarali. Naš savez je veoma zahtevan, kao što sam i ja veoma zahtevan prema sebi. Juče smo razgovarali o našem viđenju trenutnog stanja u reprezentaciji Portugala i shvatili da sam ja osoba koja treba da nastavi da radi sa timom u selekciji Svetskog prvenstva. Posle poraza od Srbije nismo razgovarali o mojoj ostavci - kaže Santoš, a pšrenosi Rekord.

MN Press
 

Iskusni stručnjak ističe da nije ni razmoišljao o ostavci posle Mitrovićevog gola koji je Srbiju doveo na MundijaL

 - Nisam ni razmišljao o ostavci. Još 2014. sam dao obećanje da ću otići kada ne budem mogao da postignem svoj cilj. Još nismo propustili nijedan turnir. Uvek smo postavljali ciljeve i ostvarivali ih. Šta će se dogoditi ako se Portugal ipak ne kvalifikuje za Svetsko prvenstvo 2022. To se neće desiti. Ali ako se to dogodi, ja ću otići - citira reči Santoša tiražni dnevnik.

MN Press
 

Santoš je pre odlučujućeg duela na "Lužu" u svojim izjavama delovao kao preveliki optimista i pomalo je potcenjivački pričao o sigurnoj pobedi i svom spokoju. Na terenu ništa nije bilo tako sigurno, jer je Srbija dominirala svih 90 minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike