Iliev predlaže da se sledi Piksi: Konačno imamo čoveka koji je uzeo kormilo u svoje ruke, samo treba da idemo za njim

17.11.2021

14:45

0

Sportski direktor Partizana želi da se prestane sa klubaškim podelama kada igra reprezentacija

Iliev predlaže da se sledi Piksi: Konačno imamo čoveka koji je uzeo kormilo u svoje ruke, samo treba da idemo za njim
iliev - Copyright MN Press

Ivica Iliev prekida svaku polemiku koja se na društvenim mrežama povela zbog čestitke Partizana reprezentaciji i FSS, uz potenciranje zasluga igrača koji su potekli u crno-belom taboru. Sportski direktor Partizana ističe da kada se reprezentacija Srbije pojavi kao prva tema moraju prestati sve naše klubaške podele i prebrojavanje ko je odakle došao.

- Mislim da je ta poruka iz čestitke izvučena iz konteksta. Ja sam kao čovek odgovoran u klubu za sportski sektor ponosan kada vidim prvi tim Srbije i u njemu pet igrača iz perioda otkad sam ja sportski direktor. Bilo je, naravno, i onih koji su sedeli na klupi. Ali, generalno, ja lično ne bih voleo da delim nacionalni tim na crno-bele i crveno-bele zato što fudbalska reprezentacija je Srbija. Kada Srbija igra svi smo jedinstveni i oni na terenu predstavljaju nas i našu zemlju. Ne bih nas delio. Umesto da se bavimo pozitivnim stvarima, koje su došle ovim rezultatom ... A verujte, ovom pobedom su nam se otvorila mnoga polja, raskrčio se put i samo nas zove da dođemo tamo gde mislimo da pripadamo. Ono što smo radili dosad nije bilo dovoljno da budemo tamo, a sada konačno imamo čoveka koji je uzeo kormilo u svoje ruke i samo treba da idemo za njim - priča Iliev za 24sedam.

MN Press
 

Kako vi dočekujete sastav Srbije pred utakmice? Da li odmah registrujete ko je od igrača iz Partizana?

- Jednom za svagda treba da prestanemo da pričamo "ovaj je naš, ovaj je njihov" ... Svi smo jedno! Daj da budemo reprezentacija Srbije i da se ne svađamo na svaku moguću temu. Ja sam sportski direktor Partizana i pet igrača reprezentacije u mom mandatu su bukvalno izašla iz kluba. Neću da potenciram to, daj da zatvorimo tu priču. Selektor je najveći igrač u istoriji srpskog fudbala, igrač Crvene zvezde, njihova zvezda. Prema tome, šta sad treba da kažemo na tu temu. Daj da pričamo o potencijalu igrača za SP, jer ima dosta igrača koji će još igrati za reprezentaciju. Vidim nešto veliko u narednom periodu kada je u pitanju naš reprezentativni fudbal. 

Da li ovaj Mundijal može početi bez prethodnih problema oko reprezentacije koji po tradiciji dolaze pred ovo veliko takmičenje?

MN Press
 

- Dragan Stojković Piksi je najveći od svih koji su sada u fudbalu i oko njega. Njegov autoritet je toliki da ne verujem da će iko pokušati da napravi ili pomisli samo na nešto negativno. Ja sam od trenutka kada je postalo izvesno da će Dragan Stojković doći u naš fudbal bio siguran da dolazi vreme naše ekspanzije.

Partizan je pokrenuo akciju "Heroji, hvala za sve", šta ona znači za vas?

- Definitivno, najmanje što možemo da učinimo za ove ljude koji su pravi heroji. Želimo da podignemo svest o njihovom žrtvovanju za sve nas. Prolazimo, dve nepune godine, kroz jedan period kao da smo u ratnom stanju. Mnogi su zbog žrtvovanja podneli dosta toga negativnog zarad bolje budućnosti svih nas. Voleo bih kada bi se i mali broj ljudi odazvao na apel Partizana. Znači mnogo, svaki život je vredani svi moramo imati svets o tome, da damo svoj maksimum u toj borbi!

MN Press
 

Kakva su vaša iskustva sa koronom?

- Moja porodica je već na početku preležala koronu, ja lično sam vakcinisan. Tako da, ne bude da sad jedno pričam, a sam se nisam vakcinisao!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike