Srbija i Hrvatska u istoj grupi na SP: Mijatović otkrio svoju veliku želju, a imao je savet i za Luku Jovića

17.11.2021

14:11

0

Autor: 24sedam

Legendarni fudbaler u superlativima priča o dotignuću Srbije na čelu sa njegovim prijateljem Draganom Stojkovićem Piksijem

Srbija i Hrvatska u istoj grupi na SP: Mijatović otkrio svoju veliku želju, a imao je savet i za Luku Jovića
Mijatović i Stojković - Copyright MN Press

Proslavljeni fudbaler Predrag Mijatović govorio je za televiziju K1 iz svog doma u Madridu i sa širokim osmehom na licu govorio o velikom uspehu reprezentacije Srbije i o svom nekadašnjem saigraču i prijatelju Draganu Stojkoviću.

- Momci su nam pružili veliki užitak, svi smo uživali u nedelju u njihovoj pobedi i uspehu. Svi mi koji poznajemo Dragana Stojkovića bili smo sigurni da će postići uspeh, baš kao što je i on u to bio siguran. Gledao sam ga na jednoj konferenciji za štampu pred utakmicu sa Portugalom i bio je siguran da ništa osim pobede nije opcija. I kao igrač je imao osobine lidera - kazao je Mijatović u emisiji "Kec na jedanaest".

- On jako dobro zna da komunicira sa igračima i da ih ubedi da urade ono što on misli da je najbolje. Momci veruju u njega, a on je njima pružio neophodno samopouzdanje.

Mijatović je istakao da je uveren da su pred reprezentacijom velike stvari.

- Meni je najveći pokazatelj kakvu reprezentaciju imamo bila prva utakmica u Beogradu protiv Portugala. To što su se nakon 0:2 vratili u utakmicu i izjednačili najbolje govori da mogu da se nose i sa najboljim selekcijama na svetu, što su u nedelju i pokazali. Samo kolektiv postiže vrhunske rezultate. Bili su hrabri i motivisani i u svakom fudbalskom pogledu nadigrali su Portugal - kazao je Mijatović i podelio sa gledaocima svoju veliku želju.

- Bilo bi jako zanimljivo da se Srbija i Hrvatska sretnu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ja bih lično voleo da se nađemo u istoj grupi. Bilo bi to jako zanimljivo. Mislim da je sada najvažnije da se smiri euforija i da se napravi dobra strategija za Katar. Ima dovoljno vremena. Naravno, mora se zadržati ambicija.

MN Press
 

Istakao je Mijatović važnost činjenice da je gol za plasman na Svetsko prvenstvo delo našeg sjajnog napadača Aleksandra Mitrovića.

- Drago mi je što je baš Aleksandar Mitrović bio taj koji je dao odlučujući, pobednički gol. On je dobar i kvalitetan čovek i fudbaler, naš najbolji strelac. Njemu kao fudbaleru ne fali ništa i verujem da će mu se fudbalski status i reputacija promeniti - predvideo je Predrag Mijatović, pa dodao:

- Nadam se i verujem da ćemo ga sledeće godine gledati u nekom velikom klubu. Nadam se da će ga i sreća pogledati. Čujem takve komentare i u fudbalskim klubovima, već se o tome govori. Želim mu puno sreće, a ako taj novi klub bude u Španiji - još bolje!

Profimedia
 

Na pitanje Aleksandre Jeftanović i Boška Jakovljevića šta se to događa sa Lukom Jovićem u Real Madridu, Mijatović je imao precizan odgovor:

- Kada je reč o Luki Joviću, ja nisam mnogo upućen, ali ono što znam je da je Real jako komplikovan klub, a konkurencija je ogromna, naročito kada si napadač. Mora se u svakom trenutku biti maksimalno spreman. Svaki igrač koji rano, bez velike reputacije dođe u klub, ima problem da se adaptira. Jović je sjajan fudbaler i poručio bih mu da bude strpljiv, da trenira i čeka svoju priliku. A kada je dobije, da je maksimalno iskoristi.

Zna Peđa i šta je najbolje za svakog fudbalera kada završi igračku karijeru.

- Presudno je to kakva ste osoba, koliko ste ambiciozni. Moje mišljenje je da bi svaki sportista trebalo da nakon završetka karijere ostane u svom sportu. Profesionalna karijera traje kratko, nekih deset do maksimalno 15 godina i toga bi svako trebalo da u svakom trenutku bude svestan. Nakon završetka karijere, trebalo bi da kao trener, menadžer ili drugi sportski radnik ostanete u svom sportu.

MN Press
 

Nije se moglo, a ne popričati i o životu u Madridu, ali i očiglednoj činjenici da se ni Predrag ni njegova supruga "ne menjaju", kao da ne stare.

- Moja supruga, što je potpuno prirodno i logično, izgleda mnogo bolje od mene. Ne znam u čemu je naša tajna, hvala vam, mislim da je reč o genetici i o tome što smo uvek pozitivni i pazimo jedno na drugo. Madrid je fenomenalan, predivan grad sa predivnim ljudima koji prihvataju svakog ko u njega dođe. Ovde se kvalitetno živi, sjajna je klima, gastronomija, kultura, arhitektura... Ja sam srećan čovek jer imam dobru i vaspitanu decu koja su sada već pravi ljudi. Luka već ima svoj put, a devojke su svaka na svom univerzitetu. Sjajni su.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike