Stanković: Sa Piksijem sam osetio isto ono što i sa Antićem

16.11.2021

12:01

0

Autor: 24sedam

O velikom uspehu našeg nacionalnog tima govorio i šef struke crveno-belih

Stanković: Sa Piksijem sam osetio isto ono što i sa Antićem
20211024mmStanko07 - Copyright MN Press

Golom Aleksandra Mitrovića u poslednjim trenucima u Lisabonu, fudbalska reprezentacija Srbije je obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Veliki uspeh našeg nacionalnog tima prokomentarisao je i šef stručnog štaba Crvene zvezde, Dejan Stanković.

Nekada su Stanković i sadašnji selektor Dragan Stojković Piksi bili saigrači u nacionalnom timu, kako na Mundijalu u Francuskoj, tako i na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji.

- Bio sam totalno ponosan gledajući Srbiju. Nije samo utakmica sa Portugalom obeležila kvalifikacije. Od početka se išlo uzlaznom putanjom. Iz meča u meč se dobijalo na svemu. Ovo na kraju je samo bila demontracija sile naše selekcije. Od prvog do poslednjeg minuta u Lisabonu, kao što je Piksi rekao pred utakmicu bili smo mirni. Čak i kod primljenog gola, to je utisak, zbog načina kako su reprezentativci stajali i radili - rekao je za Sportski žurnal Stanković i dodao da se čuo sa Stojkovićem.

- Pre i posle meča samo razgovarali. Prvi poziv bio je pre meča. Tad sam bio sa suprugom Anom. "Stavio" sam Piksija na spikerfon. Zajedno samo mu poručili da mu želimo svu sreću ovog sveta. Naravno, posle trijumfa bilo je čestitki.

Stojković treba da bude ponosan na sebe i igrače, ali i način na koji je od početka verovao u odlazak u Katar. Imati nekog na selektorskoj poziciji kao što je Piksi, sa toliko iskustva u reprezentaciji, milina je izaći na teren za njega. Osetio sam tako nešto kad je selektor bio Radomir Antić.

Pričao je Stanković i o očekivanjima od planetarnog šampionata, koji je na programu krajem sledeće godine.

- Sviđa mi se Piksijeva rečenica da se ne zna limit ove Srbije. Unutar grupe su momci koji su bili prvaci sveta sa Novog Zelanda. Boje Srbije brane igrači koji su nadošli u pravom trenutku. Hajde, da im ostavimo da mogu svašta da naprave. Čestitam još jednom selektoru Piksiju, stručnom štabu i svima u FS Srbije. Plasman na Mondijal je velika desetka za srpski fudbal najava uspeha u narednim godinama - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike