Srbija ide u Katar, ali to nije kraj: Završena je samo epizoda, uvereni su u FSS

16.11.2021

11:37

0

Autor: 24sedam

Pobedom u Lisabonu obezbeđen direktan plasman na Mundijal

Srbija ide u Katar, ali to nije kraj: Završena je samo epizoda, uvereni su u FSS
0MET8490 - Copyright MN Press

Cilj je ispunjen. Fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će sledeće godine biti organizovan u Kataru. Pobedom nad Portugalom u Lisabonu, "Orlovi" su zauzeli prvo mesto.

- Znali smo da kojim tokom će ići utakmica, znali smo da će biti teško. Selektor Dragan Stojković je sve ovo predvideo, spremio je pravu taktiku i uverio naše momke da mogu pobediti Portugal. Mislim da smo igrama tokom celih kvalifikacija zaslužili plasman na Mundijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja. I meni je posebno drago što smo upravo u poslednjem, najvažnijem meču protiv najjačeg rivala u grupi pokazali karakter i kvalitet - rekao je Stevan Stojanović, direktor A selekcije.

Domaćin sa kojim je postojao egal u bodovima uoči odlučujućeg meča poveo je veoma rano. To međutim nije pokolebalo Dušana Tadića i saigrače.

MN Press
 

- Tako je, slažem se, mada su oni pokazivali jak karakter tokom celih kvalifikacija, iz meča u meč. Setimo se samog starta, utakmica sa Irskom i Portugalom u Beogradu. Shvatili su momci šta selektor traži od njih, potvrdili su klasu, pokazali snagu i na kraju zaslužili da se raduju. Vrhunac svega što su uložili i dali na terenu bio je taj 90. minut i gol koji je stigao kao nagrada za sve njih. Pobeda za koju se u fudbalu živi, mnogi igrači su dosanjali svoje snove ishodom na "La Lužu".

- Da, ali ovo je samo jedan deo priče, epizoda. Sada je pred svima nama Katar, hoćemo tamo da napravimo lepe stvari - ne ostavlja dilemu Stojanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: FSS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike