Kusturica je bio u pravu, Ronaldo se nije video! Piksi o fudbalskoj mudrosti slavnog režisera

15.11.2021

16:14

0

Autor: 24sedam

Selektor Srbije objasnio kako je Mitrović završio na klupi protiv Portugala

Kusturica je bio u pravu, Ronaldo se nije video! Piksi o fudbalskoj mudrosti slavnog režisera
kusta - Copyright MN Press

Selektor Dragan Stojković Piksi objasnio je kako se pravio tim za pobedu nad Portugalom u Lisabonu. Prva i osnovna stvar je bila da se objasni najboljem strelcu Aleksandru Mitroviću zašto je morao utakmicu da počne sa klupe.

Učinio je to uz šetnju posle ručka:

- Saopštio sam odluku tokom šetnje, na da dan utakmice. Izašli smo posle ručka, iza hotela u jedan park i dok smo se vraćali u hotel razgovarali smo i rekao sam mu nešto što je on potpuno razumeo. Prihvatio je naravno moju odluku bez ikakvog pogovora. Iako je rekao da može i da je spreman - rekao je Piksi i nastavio:

- Objasnio sam iskreno. Kazao sam mu da će u toj nekoj formaciji biti bolje da počnemo utakmicu bez njega. Objasnio sam mu da prvo poluvreme nije bitno, da baš ništa ne rešava. Drugo poluvreme je bio period kada se sve završava i da treba biti spreman za njega jer ćemo tada overiti vizu za Katar. I tako je bilo. Opet kažem, neko od igrača bi se ljutio, rekao bi što ne igram, vidi ovaj me ne stavlja... Ali zaista ta komunikacija naša ne samo sa njim nego sa svima je na visokom nivou. Ono što je najvažnije oni mi veruju, uspeo sam da ih ubedim da mi veruju.

MN Press
 

Selektor nije dozvolio da ga zahvati euforija posle velikog uspeha, mada nikave štete ne bi bilo od nje u trenucima kada su daleko prve takmičarske utakmice:

- Osećamo se ispunjeni emotivno. Sve ovo što se desilo mislim da je zasluženo i opet želim da igrači budu u prvom planu kao najzaslužniji. Oni su izneli teret ovih brzih kvalifikacija. ovaj rezultat je veliki, jer pobediti Portugal na njihovom terenu je zaista fantastično. Osećam se lepo, ali potpuno smireno. Nema mesta nekoj euforiji niti sam ja tip koji nešto slavi. Uživam u ovom suncu i to je to.

Piksi se još jednom osvrnuo na hemiju koja je uspostavljena u timu između njega i igrača:

 

 

- Ta neka hemija između nas je na visokom nivou. Oni su jako jako talentovani i dolaze u neke godine kada počinje igračka zrelost. Ja od njih tek očekujem najbolje.

Slavni režiser Emir Kusturica došao je u Lisabon da bodri "orlove", uveren u njihovu pobedu:

- On je veliki umetnik ili filozof, puno ga cenim. Jedan od retko pametnih ljudi. Video sam to šta je izjavio i bio je u pravu. Ronaldo se nije video... Mislim ja sam ga video, ali nije bio toliko opasan i pogodio je da ćemo pobediti.

VIDEO BONUS:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike