Ništa ovde nije slučajno, Piksi je sve znao! Srbija u šoku posle Škota, a on tvrdi: Odveo bih reprezentaciju u Katar, 100 posto!

15.11.2021 | 11:34

Autor: 24sedam

Selektor „orlova“ svaku reč, posle 11 meseci, potvrdio delom

Copyright MN Press

Mislite da je direktan plasman Srbije na SP plod slučajnosti? Smatrate da je „orlovima“ Fortuna donela „gol generacije“ Aleksandra Mitrovića za pobedu protiv Portugala u Lisabonu (2:1) u odlučujućem meču kvalifikacija za Mundijal u Kataru? E, pa, brzo ćete shvatiti da ste na pogrešnom putu!

Dolazak Dragana Stojkovića Piksija na čelo nacionalnog tima doneo nam je neku novu Srbiju, Srbiju o kojoj smo godinama unazad maštali… Hrabru, sportski drsku i bezobraznu Srbiju, koja se ne boji da napadne… Nikad i nikog!

Kroz ceo kvalifikacioni ciklus u javnosti je provejavala sumnja u stare „orlove“ u „novom odelu“. Sjajne rezultate nije ispratila očekivana euforija na tribinama, koja je prečesto poslednjih godina vladala bez bilo kakvog pokrića.

Možda, i samo možda, u previše puta izneverenim očekivanjima može da se pronađe nekakvo opravdanje za izostanak podrške Piksjevoj Srbiji, koja je fenomenalnim uspehom na „La Lužu“ do vrha napunila kasu FSS i izborila se za mesto u odabranom društvu svetskih selekcija koje su izborile vizu za Katar.

A ne tako davno, bili smo slomljeni zbog još jednog kraha reprezentativnog fudbala. Plasman na EURO je i posle dve decenije ostao samo san za „orlove“, koji su na stadionu „Rajko Mitić“, u baražu, poraženi od Škotske na penale. I dok se nacija još oporavljala od šoka, tada kandidat za selektora Dragan Stojković Piksi je došao na „K1“ televiziju i potpuno samouvereno rekao:

- Ja znam da bih odveo reprezentaciju u Katar, 100 posto! Verujem u to što radim i to što radim znam da je dobro. Znam da bih od tih igrača dobio maksimum maksimuma – izjavio je tada Piksi.

Sutra će biti tačno 11 meseci od tog gostovanja. A još manje je prošlo od kako je jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena dao potpuno novi DNK aktuelnoj selekciji „orlova“.

- Ja vidim taj kvalitet koji je na terenu. Možda ga neko drugi ne vidi, ne znam u čemu je problem, ali ne mogu neki igrači da ti u glavnoj utakmici, koja je biti ili ne biti, budu najgori. To je ne moguće. Taj problem mora u poluvremenu da se reši, a to smo imali u poslednjoj utakmici (protiv Škota prim. aut) – kazao je Piksi tada i poentirao:

- Kroz šalu sam rekao, mi smo medicinski fenomeni, koje treba staviti pod neki skener i videti šta je u našim glavama, da u jednoj utakmici ne napravimo uspeh, obradujemo narod i odemo na to EP.

Posle ovih kvalifikacija Srbija ne bi trebalo da sumnja da će Piksi „orlove“ odvesti i na smotru najboljih kontinentalnih selekcija, prvu posle 2000. godine, na kojem je učestvovala pod imenom Jugoslavije.

BONUS VIDEO

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/11/01/64c4e9aeb45738d81958cb79/sd/64c4e9aeb45738d81958cb79.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cb79",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/thumb/900230_t_1636928997.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam