Portugalci dobro prošli! Irci razočarani remijem i suđenjem: Poništen nam je regularan gol!

12.11.2021

09:10

0

Irci nisu imali sreće u dva meča sa Portugalcima

Portugalci dobro prošli! Irci razočarani remijem i suđenjem: Poništen nam je regularan gol!
ogbene - Copyright Tanjug/AP

Posle 0:0 u Dablinu između Republike Irske i Portugala, nezadovoljniji su zbog rezultata bili igrači domaćeg tima. Selektor Stiven Keni kaže da je njegovom timu poništen regularan pogodak pri samom kraju utakmice:

- Ako pogledamo snimak videćete da nije bio faul. Vil Kin je miran. Njihov golman je aktivan, on je taj koji zadaje udarac. Dakle, pogodak je čist i veoma je razočaravajuće da su ga poništili - rekao je Keni.

Irci su u dve utakmice pošteno namučili Portugalce. Na terenu Portugala imali su vođstvo do 88. minuta, ali su u 97. minutu primili drugi gol, pa su se kući vratili bez boda.

- Odigrali smo i u Portugalu dobro protiv njih, u 88. minutu smo držali jedan gol prednosti. Sada smo kod kuće remizirali. Igrači su veoma razočarani zbog toga. To vam pokazuje napore koje smo činili poslednjih meseci. Mislim da će i naredni žreb biti važan, a to znači da bismo morali  da završimo ispred Luksemburga tako što ćemo ih pobediti.

 

 

Irci su već u javnoj raspravi oko budućnosti selektora kome u junu ističe ugovor. Navijači su podeljeni po pitanju toga da li Keni zaslužuje još jednu šansu, a legendarni Lijam Brejdi kaže da do juna treba dobro razmisliti o sledećem potezu Saveza:

- Kenijev ugovor traje do juna i da sam ja jedan od onih koji donose odluke, sačekao bih do tada da donesem odluku. Ovo su verovatno najgore kvalifikacije u poslednjih 20 godina. Pobedili smo Katar i Azerbejdžan, ali smo kod kuće izgubili od Luksemburga. Da nije bilo golmana Bazunua, Srbija bi nas dobro pobedila. On nas je držao u igri - kaže Brejdi.

Tanjug/AP
 

Jedan od najboljih igrača selekcije Irske Šejn Dafi ne bi voleo da Keni izgubi posao:

- Svi igramo za selektora. Mislim da je briljantan. Imao je težak početak sa Covid-19. Svi idemo u pravom smeru. Svi igramo za njega i borimo se za njega.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike