Srpski golman u Portugalu teška srca priznaje: Bolji su od nas na svim pozicijama!

10.11.2021

14:59

0

Igor Stefanović (33) deset godina već brani u Portugalu

Srpski golman u Portugalu teška srca priznaje: Bolji su od nas na svim pozicijama!
20210327ivSrbijaPortugal017 - Copyright MN Press

Nisu svi Srbi optimisti pred utakmicu sa Portugalom 14. novembra na lisabonskom stadionu Žoze Alvalade. Golman Leišoša Igor Stefanović ubeđen je u pobedu tima selektora Fernanda Santoša i za svoje mišljenje daje konkretne razloge. 

- Poznavajući dobro dva tima i važnost utakmice, mislim da će Portugal pobediti reprezentaciju Srbije. Portugalski tim je odličan, pojedinačno i kolektivno, i favorit je - rekao je Stefanović za portugalski portal "Radio Renesensa".

Bivši golman niškog Radničkog, Voždovca i Zemuna koji je od 2011. godine u Portugalu, ističe koliko je Santošev tim moćan na svim pozicijama.

tanjug/ap
 

- Portugal, pored 11 startera, ima još 15 vrhunskih igrača koji mogu da zamene bilo koga. Igraju kod kuće i motivisani su. Portugal je zemlja koja je veoma dobro razvila fudbal. To je praktično jedini sport koji se ovde praktikuje. Rafa i Žoao Mario mogu biti povređeni, ali igrači koji uđu bez problema će nadoknaditi te izostanke.

Stefanoviću ne pada lako što daje ovakvu prognozu.

- Ja sam Srbin i neprijatno mi je što tako pričam, ali sam vrlo realan. Položaj Srbije biće veoma težak, u kom god sastavu da igra. Grujić ima veliki talenat i počeo je češće da igra za Porto. Liverpul ga je tada potpisao iz Crvene zvezde zbog njegovog velikog potencijala. Iz istih razloga, Radonjić, pozajmljen Benfiki, potpisao je Marsej. Iako nisam siguran, verujem da će Grujić igrati u startnoj postavi.

Stefanović ne veruje, s druge strane, da će Radonjić biti od prvog minuta:

- Poznavajući sistem igre reprezentacije Srbije, u formaciji 3-5-2, Grujić bi trebalo da igra na sredini terena. Radonjić neće igrati od početka. U veznom redu, Milinković-Savić, koji igra za Lacio, može biti veoma uticajan. Izdvajam i krilo Filipa Đuričića, Vlahovića iz Fjorentine, koji je u odličnoj formi, i Luku Jovića koji će igrati i može da bude opasan štoperima Portugala. Ali u svim segmentima igre Portugal je superioran zbog imena igrača i kolektivne vrednosti - kaže Stefanović i dodaje:

Sergej Milinković_Savić/MN Press
 

- Naravno da ću navijati za Srbiju, ali nećemo imati velike šanse da pobedimo, jer portugalski tim ide nkroz kvalifikacije na jednom pozitivnom talasu. Veoma su samouvereni.

Prvoplasirani tiz iz svake grupe ide direktno na SP u Kataru 2022. godine. Drugoplasirana ekipa moraće svoju vizu da izbori kroz baraž, koji će biti organizovan po grupama u kojima će biti po četiri tima - po dva povlašćena i nepovlašćena, pri čemu će pobednici u prvim duelima igrati finale za prolaz na Mundijal. 

Srbija će izbeći još jedan baraž samo u slučaju da pobedi Portugal u Lisabonu, ukoliko sutra ne bude iznenađenja u Dablinu na meču Irska - Portugal.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike