Pa šta ako ne budu motivisani za Katar: Piksi veruje da će igrači biti pravi u Lisabonu

10.11.2021

14:04

0

Selektor izrazio žaljenje što Lazović i Đuričić otpadaju za meč odluke u Lisabonu

Pa šta ako ne budu motivisani za Katar: Piksi veruje da će igrači biti pravi u Lisabonu
Copyright Dragan Stojković Piksi/Tanjug/AP Photo/Peter Morrison)

Selektor Dragan Stojković Piksi izjavio je da će njegova ekipa na sutrašnjem meču protiv Katara izaći sa željom da pobedi, uz povlačenje pametnih poteza, što znači da će se voditi računa pre svega o spremnosti tima za nedeljnu utakmicu u Lisabonu protiv Portugala.

Koji tim će istrčati na teren i da li će od prvog minuta igrati Luka Jović?

- Bližimo se kraju kvalifikacija. Ostala je sutrašnja utakmica protiv Katara i ona u nedelju protiv Portugala. Dve potpuno različite utakmice po svemu. Ova sutra je nevažna jer ne donosi nikakve bodove, ali mi želimo da nastavimo u ritmu u kojem smo započeli ove kvalifikacije, a to znači da ponovimo lepu igru i da pobedimo. Budući da nemamo nikakav pritisak što se tiče rezultata, naravno da ćemo povući pametne poteze, a to znači da bi mogao da se "desi" tim koji bi mogao da vas iznenadi. Jović će igrati, ne znam da li od starta ili će dobiti šansu u nastavku. A što se tiče pitanja da li će igrati drugi tim, moram da kažem da mi nemamo rezervni tim, ja moje igrače ne delim na prvi i drugi tim i oni su toga svesni.

MN Press
 

Da li su definitivno otpali Lazović i Đuričić?

- Tako je, nažalost. Oni su juče napustili kamp, vratili su se u klubove, jer povrede su takve da ne mogu da se saniraju.

Kako planirate da rešite poziciju desnog spoljnog, da li bi mogao Ristić da se nađe na tom mestu?

- Mislim da Ristić nikada nije odigrao na toj poziciji. On bi odigrao, jer odigraće svako ono što se od njega bude tražilo. Generalno, moj posao je da pronađem najbolje rešenje, i ja ću ga pronaći. Što se tiče ostatka tima, zasad je sve u redu. Atmosfera je odlična, ono što im prija to i rade.

fss.rs
 

Da li vas plaši mogučnost da igrači ne budu motivisani u meču protiv Katara?

- Pa i ako ne budu motivisani, baš me za to briga. Važno je da budu motivisani za nedelju. A znam da će biti motivisani!

Šta očekujete od utamice Irske i Portugala?

- Očekujem da Irci pobede (smeh). Ne očekujem ništa specijalno! Nama smo mi uvek bili najvažniji, a protivnik nikad nije menjao naš odnos prema igri, odgovornosti koju nosimo prema dresu. Mi smo u fizičkom smislu u Beogradu, a mislima smo u Lisabonu, i od toga ne možemo pobeći. Kad završimo meč sa Katarom, šta bismo mogli pametnije da radimo nego da gledamo Portugalce protiv Iraca. Gledaćemo, ali kao što rekoh, ne očekujem ništa specijalno - zaključio je Piksi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike