Najboljih pet menadžera u istoriji Premijer lige: Za Engleze tu nema mesta (ANKETA, VIDEO)

09.11.2021

09:14

0

Autor: 24sedam

Čuveni Nil Vornok iznenadio izborom, a posebno imenom najboljeg svih vremena

Najboljih pet menadžera u istoriji Premijer lige: Za Engleze tu nema mesta (ANKETA, VIDEO)
nil vornok - Copyright YouTube/Printscreen

Vodio je 16 klubova u bogatoj trenerskoj karijeri, odmeravao snage sa svakim menadžerom koji je nešto značio u Premijer ligi...

Zbog toga se reči Nila Vornoka na Ostrvu, ali i šire, shvataju veoma ozbiljno i imaju posebnu težinu.

Tokom razgovora za Sport talk, pred Vornoka je stavljen težak zadatak da izabere pet najboljih fudbalskih menadžera u Premijer ligi svih vremena.

Njegov izbor je iznenadio mnoge, ali su obrazloženja koja je dao zaustavila čak i one koji su poželeli da mu se suprotstave.

Legendarni Vornok je krenuo od mesta broj jedan ka mestu broj pet (pogledajte video), a mi ćemo ipak početi sa mesta broj pet. Onako da vas držimo u neizvesnosti...

 

 

Zanimljivo je da nijedan Englez nije našao mesto na listi, a da cela Velika Britanija ima samo jednog predstavnika.

Dakle, peti najbolji menadžer u istoriji Premijer lige je Portugalac Žoze Murinjo. Evo i zašto.

- Ono što volim kod njega je način na koji se odnosi prema medijima u najtežim trenucima. Njega bih stavio na mesto broj pet.

Mnogi bi očekivali da će menadžer sa mesta broj četiri biti ubedljivo prvi jer su rezultati koje je postigao zaista vrhunski. Ipak, Vornok iznenađuje i Aleksa Fergusona stavlja samo jedno mesto pre Murinja.

- Ser Aleks je za malo ispred Murinjo jer je radio duže. Radio je u vreme kada je sve bilo na jednom čoveku, nije bilo svih ovih pomagača i pomagala okolo. Mislim da je ser Aleks bio najbolji u tome.

Na trećem mestu je aktuelni menadžer Liverpula Jirgen Klop.

- Mislim da Klop tek počinje i daće biti sve bolji i bolji. To što je uradio sa strane, za sam klub, za budućnost, za decu... Ima mnogo vremena pred sobom. Mislim da je na trećem mestu u ovom trenutku, ali i da bi baš lako mogao da bude broj jedan u narednih nekoliko godina.

Zvanje "vicešampion" ide uz ime Španca Pepa Gvardiole. Njegove menadžerske sposobnosti zaista i ne treba posebno objašnjavati.

- Pep jer nikad nisam video tim da se tako kreće po terenu, kao kad ga on vodi. On radi zadivljujući posao i mislim da je uticaj koji on ima na sve jednostavno fantastičan.

I za kraj najbolji. Najbolji po Nilu Vornoku. Iznenađenje za mnoge. Francuz Arsen Venger.

- Verujem da je moj izbor drugačiji u odnosu na bilo koga drugog, ali biram Arsena Vengera. I to samo zato što je promenio izgled modernog fudbala. Uveo je toliko novih stvari o kojima se nije razmišljalo. Znate, nutricionistu, fitnes instruktora, video tehnologiju... Ma sve. Venger je promenio fudbal otkako je došao u Premijer ligu i zato ga stavljam na prvo mesto.

Zanimljivo i iznenađujuće. Mnogi se neće složiti, verovatno se velika većina neće složiti, odnosno biće malo onih koji će podeliti Vornokovo mišljenje, ali sve što je izrekao zapravo ima smisla.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike