Partizan bez dva važna šrafa čeka Proleter, Stanojević priznao: Jedan podatak me malo plaši

06.11.2021

15:24

0

Autor: 24sedam

Strateg crno-belih sumirao meč sa Gentom i najavio duel sa Novosađanima

Partizan bez dva važna šrafa čeka Proleter, Stanojević priznao: Jedan podatak me malo plaši
stanojević - Copyright MN Press

Pred fudbalerima Partizana je još jedan ispit pred odlazak na dvonedeljnu reprezentativnu pauzu. Crno-beli u nedelju od 20.15 na stadionu u Humskoj dočekuju novosadski Proleter, protiv kojeg žele da nastave niz sjajnih rezultata na domaćoj sceni.

Uoči meča 16. kola Linglong Superlige trener Partizana Aleksandar Stanojević otkrio je da zdravstveni bilten u ekipi još nije idealan i da će sutrašnji duel sigurno propustiti dva važna igrača.

- Moram da vidim u kakvom su stanju igrači, na koga mogu da računam. Zdjelar i Šćekić sigurno neće biti u kombinaciji, za ostale ćemo videti – rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Posle dugo vremena crno-beli su u situaciji da zavise apsolutno od svojih rezultata u borbi za šampionsku titulu.

- Svakog dana radimo, pričamo o takmičarskom duhu, menjamo dosta igrača, jer želimo da svi ostanu u fokusu, da osećaju da su deo grupe. Teško da bi samo 12-13 igrača moglo da izdrži ovaj dosadašnji ritam. Taj pritisak da moramo svakog puta da budemo na maksimumu je izuzetno težak. Sada smo na dobrom putu, prezadovoljan sam momcima, kako oni sve to prihvataju, kako su fokusirani, koncentrisani. Svesni su i oni sami da imaju samo jedan cilj ispred sebe i idu sami ka njemu, nikakvi motivacioni govori oko toga nam nisu potrebni.

Priznao je šef struke „parnog valjka“ da nije znao za podatak da su crno-beli pobedili u svim dosadašnjim mečevima protiv Proletera (11).

- Sada me to malo plaši. Ja sam uvek oprezan, jer ne može uvek da ide na taj način. Svaka je utakmica posebna, teško smo ih pobedili na našem stadionu prošlog puta, bilo je 1:0, oni su imali prečku pred kraj, moglo je da ode u drugom pravcu“.

Nije propustio Stanojević priliku da pohvali ekipu za izdanje u Gentu (1:1), s obzirom da su prvi put igrali u formaciji 3-5-2.

- Prezadovoljan sam kako su momci odigrali, pogotovo u fazi odbrane. Mislim da su sve odradili kako sam želeo, u potpunosti sam zadovoljan. Naravno, moglo je bolje u ofanzivi, u kreiranju napada – kazao je iskusni strateg, uz poseban osvrt na defanzivnu igru.

- Bili su izuzetno disciplinovani, strpljivi. Rekao sam im da će se desiti da protivnik preuzme inicijativu, da će nas vratiti na našu polovinu, pošto mi nismo navikli na to. Zato da budu samo strpljivi, da čekaju svoj trenutak. Najzadovoljniji sam što su to ispoštovali, ponosan sam kako je taktička disciplina u odbrani bila neverovatna.

Opisao je Stanojević i to što nije mogao da sedi na klupi, zbog isključenja na meču protiv istog rivala u Beogradu.

- Bio je čudan osećaj, jer ne možete da reagujete, da pomognete u trenutku, niti da date instrukcije. Imali smo dobar plan, dogovorili se na koji način ćemo da radimo. Stručni štab je izvanredno odradio priču, ali i vi želite da u svakom trenutku nešto dodate – rekao je Stanojević uz mali osvrt na predstojeći zimski prelazni rok.

- Razmišljamo o svemu, na sve smo spremni, ali ne znamo da li će neko otići. Nama je daleko decembar, međutim, prate se igrači na pozicijama na kojima smo deficitarni - priznao je Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike